Παραμύθια στην Κεφαλονιά με τα «Παραμυθοκαμώματα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 16:30

Παραμύθια στην Κεφαλονιά με τα «Παραμυθοκαμώματα»

Ενα διαφορετικό ταξίδι στη μαγεία του λόγου και της μουσικής

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν… και τι δεν ήταν; Βασιλιάδες, πριγκίπισσες, θεοί, φασόλια, ψείρες και κατσαρίδες που μιλούν. Άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν το πιο γλυκό κρασί, μα και εκείνοι που αναζητούν της ευτυχίας τη στιγμή. Πλάσματα μαγικά που τολμούν να είναι διαφορετικά, που δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν για της ψυχής τη γιατρειά.

Η ομάδα Παραμυθοκαμώματα έρχεται και πάλι στην Κεφαλονιά να γεμίσει το νησί με ιστορίες. Η Κεφαλονίτισσα Βιργινία Κοκκίνου πιάνει το κουβάρι των ιστοριών και το ξετυλίγει παρέα με τις μουσικές του Γιάννη Ανθόπουλου σε ένα τετραήμερο αφηγήσεων.

Έτσι στις 8 Αυγούστου θα βρίσκονται στον Συνεταιρισμό Αμπελουργών Ρομπόλας Κεφαλληνίας Ορεάλιο Γη με ιστορίες για το κρασί, το αμπέλι και τον Διόνυσο. Με τραγούδι με κρασί παραμύθι θ’ακουστεί στις 8.30μμ στον προαύλιο χώρο του Συνεταιρισμού. Για όσους δεν καταφέρουν να είναι μαζί τους την ημέρα αυτή, την επόμενη 9 Αυγούστου ο Διόνυσος θα ταξιδέψει μέχρι τα Διλινάτα όπου στην κεντρική πλατεία του χωριού θα ξεδιπλώσει και πάλι τις περιπέτειες του αλλά και ενός βασιλιά που βάρος κουβαλούσε μέσα στην καρδιά και έπρεπε να πιει το πιο γλυκό κρασί. Η παράσταση ξεκινάει στις 8.30μμ και διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Διλινάτων.

11 Αυγούστου στις 9μμ και τα Παραμυθοκαμώματα κατεβαίνουν στη Σάμη όπου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης Αιγιαλός  φέρνει παραμύθια για φασόλια, κατσαρίδες και ψείρες, βασιλιάδες και πριγκίπισσες κακομαθημένες. Μα μην σας τρομάζουν όλα αυτά, γιατί ένα είναι σίγουρο, ότι γέλια θα ρίξετε πολλά. Όσοι τώρα προτιμάτε τα βουνά, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την ίδια παράσταση στο Πυργί στις 12 Αυγούστου. Καλεσμένη του Πολιτιστικού Συλλόγου ο Αίνος, η ομάδα θα βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο Καστρί στις 8.30μμ

Σας περιμένουμε λοιπόν σε ένα διαφορετικό ταξίδι στη μαγεία του λόγου και της μουσικής.