Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Κεφαλονίτης, Σκορπιός και του Μηχανικού» του συγγραφέα Διονύση Χ. Καλογερά στην Αδελφότητα Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 11:00

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Κεφαλονίτης, Σκορπιός και του Μηχανικού» του συγγραφέα Διονύση Χ. Καλογερά στην Αδελφότητα Πειραιά

Τo Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας συγγραφέα Διονύση Χ. Καλογερά με τίτλο «Κεφαλονίτης, Σκορπιός και του Μηχανικού». Μαζί μας συμμετείχε το Λογοτεχνικό Εργαστήριο Πειραιά «ΕΝ ΠΛΩ».

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μαριολένη Νεοφύτου.

Για το πολύ καλό βιβλίο , το οποίο μέσα από την βιογραφία του συγγραφέα, μας ταξιδεύει σε σταθμούς της ιστορίας του νησιού παρέχοντας άγνωστες πληροφορίες για ιστορικές πτυχές, ανθρώπους και μέρη του, αλλά ακουμπάει ταυτόχρονα και περιόδους που δεν είχαν έως σήμερα αναδειχθεί, μίλησαν ο κος Παύλος Φήμης , Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, Θεολόγος, Φιλόλογος, Λογοτέχνης, Κριτικός, υπεύθυνος Λογοτεχνικού Εργαστηρίου Πειραιά «’Εν Πλώ» και η κα Ελένη Σταθοπούλου , Φιλόλογος , Συγγραφέας, μέλος του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου Πειραιά «’Εν Πλώ». Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η εκπαιδευτικός κα Σοφία Πανταζή  - Πούλια ενώ τέλος ,την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας κος Καλογεράς. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο Ταμίας της Αδελφότητας Ορέστης Καππάτος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου μας, μεταξύ των οποίων ο πρ. Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγής Μπενετάτος και ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον κο Βλαχάκο, Αλέξανδρος Καμαράτος. Πλήθος και οι άνθρωποι του Πνεύματος μεταξύ των οποίων , η Πρόεδρος του συνδέσμου «Ζήνων Πειραιά» κα Αγγελική Μπουλιέρη ,ο επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων κος Αναστάσιος Στέφος, η συγγραφέας  - ποιήτρια κα Πόπη Χαλκιά – Στεφάνου, ο δημοσιογράφος  - λογοτέχνης κος Στέλιος Τραϊφόρος, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων & Συγγραφέας κος Παναγιώτης Ξηνταράς, ο φιλόλογος  - συγγραφέας κος Ανδρέας Δημάκης και η συγγραφέας – Λογοτέχνης κα Ελένη Αντωνάκου.

Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συλλόγου Κομιτάτων Αφροδίτη Ζαμπέλη, ο Πρόεδρος των Καλαβρυτινών κ. Χρονόπουλος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Καμιναράδων Ηλίας Γαλιατσάτος, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρσινών Διονυσία Βασιλάτου, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων Ράνια Μπαλτσαβιά, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Πυργιού «ο Αίνος» Σταματία Καρλή, καθώς και από το Δ.Σ. της Αδελφότητας ο Έφορος Γεράσιμος Ζαφειράτος και η Αν. Έφορος Χριστίνα Βλάχου.

Μετά την λήξη της εκδηλώσεως προσεφέρθη κέρασμα.

Για το Δ.Σ.

Ο Ταμίας

Ορέστης Καππάτος

IMG 8438IMG 8438IMG 8438IMG 8438IMG 8438IMG 8438IMG 8438IMG 8438IMG 8438IMG 8438IMG 8438