Εργαστήριο Ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά - Αιτήσεις έως 20 Ιουνίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 17:42

Εργαστήριο Ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά -  Αιτήσεις έως 20 Ιουνίου

Από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του έργου CRAFT LAB

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του έργου CRAFT LAB θα πραγματοποιήσει στην Κεφαλονιά εργαστήριο ψηφιδωτού για 10 νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 20η Ιουνίου και ώρα 13.00 μ.μ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η στήριξη και η ενθάρρυνση νέων καλλιτεχνών ώστε να ασχοληθούν ενεργά με τον παραδοσιακό κλάδο του ψηφιδωτού ως συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων και με στόχο την ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής και δημιουργικής βιοτεχνίας.

Στο εργαστήριο θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν 10 άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών.
Οι κύκλοι σεμιναρίων στο κάθε εργαστήριο θα είναι διάρκειας 120 ωρών και θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019.

Θα ακολουθήσουν δράσεις ανταλλαγής καλλιτεχνών μεταξύ των εργαστηρίων σε Ελλάδα και Ιταλία (Απουλία) με στόχο την ανταλλαγή τεχνικών, εμπειριών και παραδόσεων, διάρκειας 2 ημερών.

Στο τέλος των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, το οποίο θα περιγράφει τις αποκτηθείσες εμπειρίες.

Οι λεπτομέρειες και τα κριτήρια επιλογής των ενδιαφερομένων που θα υποβάλλουν αίτηση περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση η οποία έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων: www.ped-in.gr 




00 inkefalonia general ad 300X250