«The Urban Game Mini» - Διήμερο παιχνίδι γρίφων με την Αδελφότητα Πειραιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 11:44

«The Urban Game Mini» - Διήμερο παιχνίδι γρίφων με την Αδελφότητα Πειραιά

Στον Πειραιά 8 και 9 Ιουνίου, εμπνευσμένο από τον συμπατριώτη μας Νίκο Βανδώρο

Μετά την περσινή επιτυχή του εφαρμογή, το The Urban Game, εμπνευσμένο από τον συμπατριώτη μας Νίκο Βανδώρο, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά και φέτος με ένα μικρό διήμερο πρόγραμμα μετατρέποντας τον αρχαιολογικό χώρο των Νεώσοικων της Ζέας σε ένα παιχνίδι γρίφων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδυάζει με ξεχωριστό τρόπο gaming, τέχνη, πολιτισμό και ψηφιακό περιβάλλον, στο The Urban Game Mini.

Οι Νεώσοικοι ήταν στην αρχαιότητα επιμήκη κτήρια που στέγαζαν τις τριήρεις του Αθηναϊκού στόλου. Σήμερα κατάλοιπα τους σώζονται σε υπόγειους χώρους σύγχρονων κτηρίων, μίας πολυκατοικίας και ενός σχολείου στην Ακτή Μουτσοπούλου. Αυτός ο αυτόνομος αρχαιολογικός χώρος, ένα συμβολικό και ουσιαστικό «κενό» μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον της πόλης, γίνεται ζώνη γνώσης και ψυχαγωγίας.

Στόχος της δράσης

Το The Urban Game Sketchbook επιχειρεί να επανασυνδέσει τον αρχαιολογικό χώρο με το ευρύτερο αστικό περιβάλλον του.

Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία υπό τη μορφή διαδραστικών και εκπαιδευτικών εμπειριών στοχεύει να συμβάλλει στην κατανόηση από την πλευρά του επισκέπτη τόσο του ίδιου του μνημείου και της λειτουργίας του όσο και της διαχρονικής εξέλιξης του ιστορικού τοπίου. Παράλληλα, επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τον αρχαιολογικό χώρο αναδεικνύοντας τη συμβολική του αξία και καθιστώντας το μνημείο ενεργό πόλο της σύγχρονης κοινωνικής ζωής.

Ο αρχαιολογικός χώρος γίνεται στην πράξη τόπος συνάντησης και εκπαίδευσης, χώρος παιχνιδιού και έρευνας, χρησιμοποιεί ουσιαστικά το παρελθόν κοιτώντας προς το μέλλον.

Φορείς

Η πολιτιστική πρωτοβουλία The Urban Game Sketchbook διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Zea Harbour Project.

Έχει την υποστήριξη της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα.

Συνεργάζονται επίσης το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του ΕΚΠΑ, το εργαστήριο ξυλουργικής Athens Wood School και το πρόγραμμα The Heritage of Taste.

Εξοπλισμό για την εκδήλωση θα χορηγήσει το ΔΠΜΣ Διαχείριση Μνημείων: Αρχαιολογία Πόλη και Αρχιτεκτονική.

Facebook: The Urban Game
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946409268

IMG 8134




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250