Χρήστος Παπαδάτος: Οταν ήμουν γελοιογράφος...

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 22:03

Χρήστος Παπαδάτος: Οταν ήμουν γελοιογράφος...

Συμμετέχει στην έκθεση "Ιακωβάτεια 2018"  που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Ληξούρι και είναι αφιερωμένη στην σάτυρα! 

O δημοσιογράφος Χρήστος Παπαδάτος, συμμετέχει στην έκθεση "Ιακωβάτεια 2018" που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Ληξούρι και είναι αφιερωμένη στην σάτυρα, με έναν όμως διαφορετικό ρόλο, εξίσου επιτυχημένο. Τον ρόλο του γελoιογράφου... 

Ο ίδιος με κείμενό του μας βάζει στο πνεύμα των έργων του

Ποτέ μου δεν είχα τη σκέψη να κάνω έκθεση γελοιογραφίας. Ομως αυτό που βλέπετε (…αν θεωρείται έκθεση…), έγινε κατόπιν προτροπής του προέδρου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Πέτρου Πετράτου, παρ’ ότι παλιά είχα έρθει σε προστριβή μαζί του για ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κεφαλονιά»!

Στιγμιότυπο 2018 08 10 18.41.44

Ο Πέτρος, λοιπόν, είχε την ιδέα αυτή και είπα να τον ευχαριστήσω για το μεγάλο ενδιαφέρον του για τις γελοιογραφίες μου κι’ ελπίζω κι’ εσείς να τις ευχαριστηθείτε βλέποντάς τες!

Βασικά πρόκειται για τέσσερις σειρές με γελοιογραφίες.

1η Σειρά: Από την εφημερίδα «Νέα Κεφαλονιά», που εξέδιδα παλαιότερα, με πρωταγωνιστή τον θρυλικό εφημεριδοπώλη «Μπακαλάο».

2η Σειρά: Από το βιβλίο μου «Ντούμπου Ντούμπου Ζα» (θρυλικός τίτλος του τραγουδιού του Γιάννη Μαρκόπουλου) με γελοιογραφίες που δημοσιεύθηκαν μετά την πτώση της Δικτατορίας το 1974, κυρίως στις αθηναϊκές εφημερίδες «Αθηναϊκή» και «Ημερησία». Στο βιβλίο εξώφυλλο είναι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος στο …Λαγονήσι του.

3η Σειρά: Από το περιοδικό «Κεφαλονίτικες Ωρες» και από την εφημερίδα «Φωνή της Κεφαλονιάς», με πρωταγωνιστή τον Δεσπότη Προκόπιο Μενούτη, που ξεσήκωσε την Κεφαλονιά, την Ελλάδα και την Ομογένεια με το «κόψιμο» του Αγίου Γερασίμου.

4η Σειρά: Από το περιοδικό «Τραστ του γέλιου».

Την πρώτη σειρά την αφιερώνω στη μνήμη των γονέων μου Παναγή και Ελπίδας, τη δεύτερη στη σύζυγό μου Δήμητρα και τα παιδιά μου Παναγή και Χρήστο τζούνιορ, την τρίτη σε όσους συνεργάστηκαν μαζί μου και την τέταρτη στον Πέτρο Πετράτο, που με προέτρεψε να βγάλω «στον αέρα» αυτό το υλικό.

Καλά να περάσετε,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Ιδιοκτήτης-εκδότης εφημερίδας
«ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ»

xrteliko




00 inkefalonia general ad 300X250