Ο Μιχαήλ Ρωμανός στο Enter TV μας ξεναγεί στην έκθεση του στο Καλλιμάρμαρο!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 14:39

Ο Μιχαήλ Ρωμανός στο Enter TV μας ξεναγεί στην έκθεση του στο Καλλιμάρμαρο!

Ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, θέλοντας να μας παρουσιάσει το πολυσυζημένο έργο του, που εκτίθεται μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη στο μοναδικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το δημοφιλή διαδικτυακό ιστότοπο EnterTv.gr και μας ξεναγεί στον εκπληκτικό χώρο των Ρωμαϊκών Τούνελ καθώς και του Μουσείου του Σταδίου όπου πραγματοποιείται η περίφημη έκθεση, όπου λαμβάνει μέρος !!!

Συγκεκριμένα, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο πραγματοποιείται για πρώτη φορά μία εντυπωσιακή εικαστική έκθεση, με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα οικουμενικά μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, στην οποία συμμετέχει ο γνωστός καλλιτέχνης, το έργο του οποίου έχει γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών και κυρίως των τουριστών, καθώς δεσπόζει στο κέντρο της αίθουσας και παρουσιάζει ένα από τα διάσημα "ελγίνεια" γλυπτά ανάμεσα σε στόχους.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, μέσα στο Στάδιο σε αίθουσα του αίθριου, περνώντας μέσα από την εντυπωσιακή στοά Ρωμαϊκού Τούνελ για να φτάσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με ενθύμια και φωτογραφικά ντοκουμέντα από Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα στην ανάβαση τους προς τη στοά, προκειμένου να φθάσουν στο Αίθριο και στην Έκθεση, να δουν σε μεγάλες οθόνες στιγμιότυπα και συγκινητικές σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 και να «περιηγηθούν» στα προγράμματα του Μultimedia Τouch Screen Table.
Φτάνοντας στο χώρο της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και την μόνιμη έκθεση "Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αφίσες και Δάδες από το 1896 έως και σήμερα" στον ιστορικό χώρο αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, όπου στην εξαιρετική αυτή έκθεση φιλοξενείται το εντυπωσιακό έργο ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού.
Ο καλλιτέχνης μας εξηγεί ότι μέσα από τα έργα του προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζεται με την τέχνη του, να ευαισθητοποιήσει όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού...

Στο έργο του Ρωμανού, που έχει τίτλο "Ολυμπιακός Στόχος" δεσπόζει η ανακεκλιμένη μορφή του θεοποιημένου ποταμού των Αθηνών Ιλισού, δηλ. το μαρμάρινο ξαπλωμένο κορμί, που εικονιζόταν στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα στην αριστερή γωνιά του, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και ανήκει στα λεγόμενα "ελγίνεια" μάρμαρα.

Ο καλλιτέχνης είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει στη μοναδική αυτή έκθεση με τίτλο "Ολυμπιακές Δάδες και Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών" που αποτελεί φόρο τιμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών...

διάρκεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012
ώρες επίσκεψης της έκθεσης: καθημερινά 8πμ - 7μμ

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στο EnterTv.gr κάνοντας κλικ στο link που ακολουθεί:
http://www.entertv.gr/2012/09/27/below-photo-slider-left/o-michail-romanos-mas-xenagi-stin-ekthesi-tou-sto-kallimarmaro-stadio

λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Ρωμανό

Ο Μιχαήλ Ρωμανός γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
Είναι εικαστικός καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.


Στο ενεργητικό του έχει σημαντικές εικαστικές εκθέσεις υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Έχει επιμεληθεί την ετήσια έκθεση για την Ειρήνη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει εμπνευστεί και επιμελείται κάθε καλοκαίρι τη σπονδυλωτή έκθεση των ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ με τη συνεργασία των Δήμων της Αττικής και της Μυκόνου.

Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
site: http://mromanosproject.blogspot.com