Ιακωβάτειος: Με το βιβλιοαυτοκίνητο «Βιβλία παντού - Γνώση παντού»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 09:41

Ιακωβάτειος: Με το βιβλιοαυτοκίνητο «Βιβλία παντού - Γνώση παντού»

Ενημέρωση σχετικά με τις επισκέψεις - δραστηριότητες

● Οι επισκέψεις μας

Το βιβλιοαυτοκίνητο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης έχει ήδη αρχίσει τα ταξίδια του στα περιφερειακά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του νησιού μας. Έχουμε επισκεφθεί οκτώ σχολικές μονάδες (στις Κεραμιές, στα Περατάτα, στα Βλαχάτα, στην Πάστρα, στον Πόρο), όπου η υποδοχή από το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές είναι εγκάρδια, ενώ ο αριθμός των δανεισμένων βιβλίων ξεπέρασε τα 500 αντίτυπα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στην Αγία Θέκλη, στα Τουλιάτα και τα Μεσοβούνια.
Έτσι, μέσω του βιβλιοαυτοκίνητου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης θα κινείται το βιβλίο σε όλα τα περιφερειακά σχολεία της Κεφαλονιάς, σε μια ουσιαστική προσπάθεια να γίνει πράξη το σύνθημά μας «Βιβλία παντού – Γνώση παντού» Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η δραστηριότητά μας δε θα σταματήσει να έχει τη στήριξη όλων των άμεσα ενδιαφερομένων αλλά και γενικότερα της ευρύτερης κοινωνίας του νησιού μας.

● Ευχαριστίες στην Κοινοπραξία «Ταξιάρχης»

Νιώθουμε την υποχρέωση και δημόσια να ευχαριστήσουμε την Κοινοπραξία «Ταξιάρχης», η οποία δέχτηκε το αίτημά μας για δωρεάν μεταφορά του βιβλιοαυτοκίνητου και μετακίνηση οδηγού και υπαλλήλου. Συνιστά η ενέργειά της αυτή ουσιαστική στήριξη της προσπάθειάς μας.


ΙΙ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

● Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το ΚΕΔΔΥ για τη σχολική μελέτη
Πετυχημένη, κατά γενική ομολογία, ήταν η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Δημοτικών Σχολείων Ληξουρίου στις 9 Μαρτίου, όπου η Διευθύντρια κ. Ελ. Κονιδάρη και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΔΔΥ κ.κ. Σοφία Ελευθεριάδου και Γιάννης Γκούθας μίλησαν και συζήτησαν γόνιμα και ουσιαστικά με τους γονείς πάνω στο φλέγον ζήτημα της μελέτης των σχολικών μαθημάτων στο σπίτι.

● Ολοκληρώνονται οι συναντήσεις με τους μικρούς μαθητές για την Ποίηση
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/3) η δεύτερη συνάντηση με τους μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου (υπεύθυνη η κ. Μέμα Ρεπούση) στο πλαίσιο του προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Κάθε μήνα έχουμε … θέμα» με θέμα για το Μάρτιο την Ποίηση. Οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι και η συμμετοχή τους έχει γίνει αρκετά δημιουργική. Αύριο Τετάρτη (21/3) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση με τους μαθητές του Β΄ Νηπιαγωγείου Ληξουρίου (υπεύθυνη η κ. Μίνα Παπαδάτου), που θα είναι και η τελευταία αυτού του προγράμματος.

● Συνεχίζεται η λειτουργία της Ομάδας Φωτογραφίας
Με κανονική συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον προχωρεί η λειτουργία της Ομάδας Φωτογραφίας με την καθοδήγηση του κ. Παναγή Καβαλλιεράτου. Ήδη τα μέλη της Ομάδας, έχοντας αποκτήσει τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, ασκούνται στη φωτογράφιση με ξεχωριστή επιτυχία, όπως έδειξε η τελευταία ομαδική εξόρμησή τους σε διάφορες θέσεις του Ληξουριού.

● Προετοιμάζονται δραστηριότητες για τον Απρίλιο

--Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου διοργανώνουμε Γιορτή Βιβλίου 2018 στις 21 Απριλίου. Σε προηγούμενες ανάλογες εκδηλώσεις η Βιβλιοθήκη είχε αφιερώσει τη Γιορτή στο Παραμύθι ή και στο Λογοτεχνικό Βιβλίο. Η φετινή Γιορτή θα αφιερωμένη στο Πολιτικό Βιβλίο και θα πλαισιωθεί με ομιλίες-παρουσιάσεις σχετικών βιβλίων, με Έκθεση Πολιτικού Βιβλίου, και με μουσικό πρόγραμμα πολιτικών τραγουδιών.

--Σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Ληξουριού και Αγίας Θέκλης έχουμε προσκαλέσει και περιμένουμε για τις 23 και 24 Απριλίου τη συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας κ. Αγγελική Δαρλάση, η οποία θα επισκεφθεί τα Σχολεία και θα συζητήσει με τους μαθητές.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

eik1

DSCN4965