Τα… δώρα της θάλασσας σε μία υπέροχη έκθεση!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 10:53

Τα… δώρα της θάλασσας σε μία υπέροχη έκθεση!

Το Kuro Siwo «στολίζεται» από τις νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες της Τζόγιας Καππάτου! 

Είναι μία έκθεση που… περικλείει μέσα της όλα τα στοιχεία της Κεφαλονιάς.

Άλλωστε ο τίτλος "Γυναικείες αναζητήσεις", περικλείει όλες … τις ώρες αναζήτησης της Τζόγιας - Μαρίας Καππάτου στις παραλίες της Κεφαλονιάς μτου στοιχείου που θα δώσει «ζωή» στο έργο της.

Τα έργα της θα τα βρείτε να εκτίθενται στο Kuro Siwo στην παραλία του Αργοστολίου και όπως η ίδια τονίζει: «Τα δώρα της θάλασσας, βρίσκονται όλα εδώ σε μία έκθεση!».

Η Τζόγια Καππάτου, πραγματικά έχει καταφέρει να … ενώσει στοιχεία της γης και της θάλασσας, στους πίνακές της, στα υπέροχα γυάλινα έργα της, στα φωτιστικά της…

«Έχω εκθέσει κεφαλλονίτικη γη, κεφαλλονίτικες εικόνες. Τα δώρα της θάλασσας σε μία έκθεση! Όλα αυτά τα έργα έχουν πολύ θάλασσα μέσα τους και μόνο Κεφαλονιά. Είναι το ταξίδι που θα ήθελα να αναδείξω και αυτό ήθελα να μεταφέρω στον επισκέπτη της έκθεσης» είναι τα λόγια της.

Καλλιτέχνης με αστείρευτη θετική ενέργεια, μας ενημερώνει πως θετική ενέργεια δίνουν και οι πέτρες που έχει χρησιμοποιήσει στα έργα της, όπως ο «ασβεστίτης».

«Θέλω οι πίνακές μου να ταξιδεύουν όποιον τους κοιτάει. Μέσα από τα μάτια μου και την δουλειά μου, θέλω να μπορεί να ταξιδέψει και αυτός που θα βάλει το έργο στην συλλογή του» μας λέει…

Τα έργα της έχουν μέσα τους πολύ … Μακρύ Γιαλό! Πολύ Κεφαλονιά!

«Πάω χρόνια στις παραλίες για να βρω τα στοιχεία που θα φτιάξω τα έργα μου. Όλο αυτό, άλλωστε, μου «φορτίζει» τις μπαταρίες, τόσο ως άνθρωπο όσο και ως καλλιτέχνη».

DSC 0101

Σήμερα τα εκθέτει για την Μέρα της Γυναίκας. Στο Kuro Siwo…

Γιατί όμως επέλεξε αυτό τον χώρο; «Είναι το τόπος που μεγάλωσα. Είναι το μαγαζί του πατέρα μου, το μαγαζί του αδελφού μου, είναι τα παιδικά μου βιώματα» μας λέει και συγκινείται…

Αισθάνεται πολύ όμορφα όταν βλέπει έργα της σε σημεία της πόλης όπως στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, αλλά και σε σχολεία: «όταν δίνω χαρά, παίρνω και εγώ μεγάλη χαρά από αυτό.Μου έχουν πει πολλά όμορφα λόγια και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Δίνω και παίρνω και όλο αυτό με πάει παραπέρα. Εδώ στα έργα μου είναι μία κατάθεση της ψυχής. Δεν το κάνω για βιοποριστικούς λόγους, άλλωστε εγώ είμαι Μαθηματικός».

Η Τζόγια Καππάτου, πιστεύει πολύ σ την έννοια της φιλίας και της οικογένειας «Κάθε φορά που κάνω μία νέα δουλειά, είμαι τυχερή που έχω πολύ καλούς φίλους και μία υπέροχη οικογένεια που με στηρίζει» μας λέει.

DSC 0102

Το παραπάνω έργο έχει μέσα του... τον Μακρύ Γιαλλό 

Και αναφερόμενη στην καλλιτεχνική τριλογία που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια τονίζει: «Η τριλογία αποτελείται από τον Ευάγγελο Ευαγγελάτο και την Σοφία Αράβου. Είναι δύο άνθρωποι που με πάνε παραπέρα σε θέμα σκέψης! Αυτοί οι άνθρωποι με βοηθάνε καλλιτεχνικά απίστευτα. Η τριλογία θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι με νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες».

Μπορείτε να επισκεφτείτε το KuroSiwo, (η έκθεση θα παραμείνει για αρκετές ημέρες) για να δείτε από κοντά τα έργα της Τζόγιας Καππάτου.

Είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστείτε και θα πάρετε μία γερή δόση Κεφαλονιάς και μαζί… τα «δώρα της Θάλασσας»!

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω τα έργα της 

 DSC 0104DSC 0107DSC 0108DSC 0109DSC 0110DSC 0112

DSC 0120

 

DSC 0114DSC 0115

DSC 0138

DSC 0117DSC 0121

DSC 0124

DSC 0118

 

DSC 0125DSC 0126DSC 0128DSC 0129DSC 0130DSC 0133DSC 0134DSC 0135DSC 0137


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250