Φιλμ για τη συλλογή της σύγχρονης πινακοθήκης του Κώστα Ευαγγελάτου σε διεθνή παρουσίαση στο Σαο Πάολο.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 08:09

Φιλμ για τη συλλογή της σύγχρονης πινακοθήκης του Κώστα Ευαγγελάτου σε διεθνή παρουσίαση στο Σαο Πάολο.

Με τεράστια συμμετοχή κοινού, υπολογίστηκε σε 11.000, έγινε στην περίφημη CASA DAS CALDEIRAS του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση με έργα σύγχρονων δημιουργών κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ανάμεσα τους ταινίες μικρού μήκους, βιντεοταινίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωντανή ζωγραφική -live painting-, μουσικές περφόρμανς, εργαστήρια τέχνης-workshops κ.α.Το εξάωρο πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμούς των φορέων που διοργάνωσαν τη μεγάλη αυτή εκδήλωση και κύρια του C.R.I.A. - Coletivo de Realizacao e Integracao Artistica, που υποστηρίζει με διεθνή εμβέλεια την ανάπτυξη των καλών τεχνών. Η έναρξη έγινε με την βιντεοταινία της Μova Filmes, με τίτλο COLETOR/ GALERIA DE ARTE TAMPORARIA.

Η Βιντεοταινία είναι ένας αισθητικός ύμνος των ταλαντούχων Gustavo Raulino και Andre Szilagui στη θερινή Ελλάδα και παρουσιάζει τη συλλογή της Σύγχρονης Πινακοθήκης του Κώστα Ευαγγελάτου και τη ζωγράφο από το Βελιγράδι Jelena Cosic να ζωγραφίζει εκ του φυσικού το εικαστικό μοντέλο του ART STUDIO EST Φώτη Αλεξάνδρου στον κήπο της villa Ροδόπη, πλάνα από το Αργοστόλι, τη ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ στη Σάμη της Κεφαλονιάς, την Μονεμβασία και από νησιά του Αιγαίου. Με αρχή το Σάο Πάολο θα προβληθεί σε πολλά άλλα φεστιβάλ.

Μεγάλη απήχηση είχε και το διαφημιστικό spot των καλλιτεχνικών δρώμενων της εκδήλωσης, με θαυμάσιες εικόνες από την ελληνική φύση και έργα τέχνης καθώς και το αγαπημένο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη " Αν θυμηθείς τ' όνειρο μου...", σε στίχους Νίκου Γκάτσου, στην πρώτη εκτέλεση με τη φωνή της Γιοβάνας.

www.rodopicollection.blogspot.com