Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η ζωή επιμένει να συνεχίζεται» παρουσίασε η Πολύμνια (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 09:24

Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η ζωή επιμένει να συνεχίζεται» παρουσίασε η Πολύμνια (VIDEO)

Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Και η ζωή επιμένει  να συνεχίζεται». παρουσίασε χθες το βράδυ στον «Κέφαλο» η Ζωγράφος και Συγγραφέας Πολύμνια.

Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Νίκη Λάσκαρη-Μπάλλα και ο σκηνοθέτης  Γιώργος Κακής-Κωνσταντινάτος ενώ την βραδιά παρουσίασε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη.

Στην ομιλία της η Πολύμνια αναφέρθηκε εκτενώς στα ερεθίσματα που την οδηγούν να γράφει αλλά και να ζωγραφίζει, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

«Πίσω από ένα κορίτσι, μιας μη φιλόδοξης ηρωϊδας, παρασυρμένη από την τύχη, συναντά κανείς τη θλίψη και τη μελαγχολία μιας γενιάς, της δικής μας γενιάς του σήμερα, στον κόσμο της κρίσης. Γιατί, πολλοί εξ ‘ υμών, δεν έχουμε ανάκληση αναμνήσεων παγκοσμίων πολέμων, αλλά ζούμε γεγονότα ισάξια αυτών.  

Οπότε και η τριλογία μου γράφθηκε κάτω από τη μεγάλη αγανάκτηση για την κρίση της πατρίδας μας. Φόρτωσα δηλαδή σε ένα κορίτσι τα δεινά που μας βαραίνουν: Φοβίες, ανασφάλειες, αντοχές, λιγοψυχίες , όταν πληγωνόμαστε , ζώντας σε μια χώρα την οποία βλέπουμε να ρημάζεται από όλους τους σωτήρες της..»

«Με τα δυο πρώτα μυθιστορήματα της τριλογίας μου, το πρώτο που παρουσιάστηκε πέρυσι, και το δεύτερο σήμερα, δίνω το στίγμα της απελπισίας, της δύναμης για επιβίωση, της συμφιλίωσης με τον άγνωστο, της αλληλεγγύης, της εκδίκησης του άδικου, και μέσα από πάμπολλες συμφορές ξεδιπλώνει ο έρωτας, η ζωή» υποστήριξε η Πολύμνια, σχετικά με το νέο της βιβλίο.

Τη βραδιά πλαισίωσαν η Σοπράνο και Μαέστρος Χριστίνα Ρόκκου  και ο πιανίστας και καθηγητής μουσικής, Πέτρος Μπεράτης, με μελωδίες από τον Τζιουζέπε Βέρντι και τον Αττίκ έως το Λαυράγκα και τον Αποστολάτο.

Η βραδιά έκλεισε με το ομότιτλο με το βιβλίο τραγούδι "Και η ζωή επιμένει να συνεχίζεται" σε μουσική του Σταμάτη Καλογιάννη και ποίηση από την Πολύμνια.

Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκάτος και ο Δημοτικός Σύμβουλος  με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά Διονύσης Αραβαντινός.

Χρήστος Λαμπράκης

VIDEO

  • Ολόκληρη η εκδήλωση

https://youtu.be/EsIAJMLm5lY

  • Το σημείο με την έναρξη της ομιλίας της Πολύμνιας (κλικ εδώ)

DSC 0003

DSC 0011

DSC 0010DSC 0012DSC 0016


Ετικέτες: