Μια σπουδαία παράσταση - αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη (UPD)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 13:14

Μια σπουδαία παράσταση - αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη (UPD)

Την διηύθυνε χορωδιακά, ο διακεκριμένος Κεφαλονίτης μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης

Μια ιστορική παράσταση - αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», παρουσιάστηκε το απόγευμα της  Δευτέρας και της Τρίτης  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μια παράσταση που είχε έντονο χρώμα Κεφαλονιάς, καθώς την διηύθυνε χορωδιακά, ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Στην παράσταση συμμετείχε και η Γυναικεία Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ υπό την διεύθυνση του Άγγελου Μουρελάτου.

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν μερικά από τα αριστουργηματικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη από 300 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας.

Η παράσταση περιελάμβανε περίπου 30 τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από το διακεκριμένο Κεφαλονίτη μαέστρο. Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση έγραψε ο βραβευμένος συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Μπλάνας, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η Σοφία Σπυράτου.

Η συναυλία η οποία πραγματοποιείται, έπειτα από επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι του Κυριάκου Αλεξανδράτου 

https://www.youtube.com/watch?v=4Ow_ecV0iVg

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250