Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου στο Inkefalonia: ''Η Κεφαλονιά με μαγεύει''

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 10:54

Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου στο Inkefalonia: ''Η Κεφαλονιά με μαγεύει''

Με αφορμή την θεατρική παράσταση '' Η Απολυμένη'' που θα παρουσιάσει η διακεκριμένη ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, την Κυριακή 27 Μαρτίου, μας παραχώρησε την ακόλουθη ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Σκουρτανιώτη 

- Η επιλογή ενός θεατρικού μονολόγου θεωρείται ότι είναι δύσκολη πρόκληση. Είναι δική σας επιλογή; 

"Είναι η πέμπτη φορά που κάνω μονόλογο στην καριέρα μου και νομίζω ότι μου πάνε και τους πάω. Έχω δοκιμαστεί στους μονολόγους στα ελληνικά και στα γαλλικά, οπότε έχω δοκιμάσει τις αντοχές μου και την τεχνική. Η πρόκληση για μένα ήταν φέτος να κάνω έναν άλλο μονόλογο πάλι από τον ίδιο συγγραφέα, οπότε είχα αγωνία. Με βοήθησε όμως η ανταπόκριση του κόσμου και δόξα το θεό η παράσταση παίζεται στο κεντρικότερο θέατρο της Αθήνας, στο Βρετάνια με πολύ μεγάλη επιτυχία.  Οι θεατές μετά την παράσταση κάθονται και μιλάμε, το συγκρίνουν με την προηγούμενη παράσταση ''Η πόρνη από πάνω'' και υπάρχουν οπαδοί και των δύο παραστάσεων".

-Πόσο εύκολο ή δύσκολο είδος είναι ο μονόλογος;

"Ο ηθοποιός είναι μόνος του πάνω στη σκηνή, αυτό θέλει τρομερή συγκέντρωση και τεχνική για να βγάλει άνετα τις απαιτήσεις μιας παράστασης που είναι επί μιάμιση ώρα μόνος του. Επίσης σου δίνει από την άλλη αυτές τις μικρές χαρές, ότι βρίσκεις κατά τη διάρκεια της παράστασης να μπορείς να το κάνεις απρόσκοπτα, χωρίς να φοβάσαι ότι μπορεί να πετάξεις έξω τον συνάδελφο σου".

-Το θέμα το οποίο παρουσιάζετε είναι αρκετά επίκαιρο, θέλετε να περάσετε κάποια μηνύματα στο κοινό;

"Είναι πάρα πολύ επίκαιρο, ένας εξαιρετικός μονόλογος. Είναι ένα καθαρά πολιτικό έργο, το οποίο γράφτηκε από τον συγγραφέα με αυτόν τον σκοπό. Είναι η Ελλάδα των τελευταίων τριάντα χρόνων που έζησε χωρίς μέτρο. Η ηρωίδα αφού μένει απολυμένη κάνει μια ενδοσκόπηση και αντιλαμβάνεται ότι η ζωή της ήταν εντελώς πλαστή. Όταν το διαπιστώνει λοιπόν έρχεται νομοτελειακά το σύμπαν να δώσει μόνο του τη λύση και όλο αυτό γίνεται με χιούμορ.

Ο κόσμος γελάει, διασκεδάζει και διαπιστώνει πράγματα για τον ευατό του, όπως η ηρωίδα και αλλάζει ρότα. Φεύγει ανεβασμένος, έρχονται πολλοί άνεργοι και μου λένε ''φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και ξέρουμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα''.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την ανταπόκριση του, αλλά και το θέατρο "Βρετάνια" που δέχθηκε να το φιλοξενήσει".

-Βλέπουμε ότι επιλέγετε ξανά την Κεφαλονιά για τις θεατρικές σας παραστάσεις, τι είναι αυτό που σας αρέσει στο κεφαλονίτικο κοινό;

Τα Επτάνησα έχουν μεγάλη παράδοση στο θέατρο. Στο νησί σας πρωτοήρθα στα γυρίσματα της ταινίας ''το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι'' με τα τρία μου παιδιά. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί με πολιτισμό, εξαιρετικό θεατρικό κοινό και δεν θα μπορούσα να κάνω περιοδεία και να την παρακάμψω. Ομολογώ επίσης ότι η ανταπόκριση της προηγούμενης παράστασης ήταν ενθουσιαστική, θα μου μείνει αξέχαστη η αντίδραση, το χειροκρότημα αλλά και τα λόγια που άκουσα ήταν εξαιρετικά. Όλα αυτά δείχνουν ένα πολυ έξυπνο θεατρικό κοινό".

12295488 934244943332332 4748478823428088167 n 759x500

Σκηνή από την θεατρική παράσταση "Η Απολυμένη" με την Κατερίνα Διδασκάλου 

Κυριακή 27 Μαρτίου ώρα 9μ.μ. στο Θέατρο "Ο Κέφαλος" στο Αργοστόλι 

 

-Σας αρέσει το νησί;

"Αγαπώ το νησί και ελπίζω να έρθω και το καλοκαίρι, αλλά όπως βλέπετε  θυμάμαι την Κεφαλονιά και τον χειμώνα γεγονός που σημαίνει ότι την αγαπώ πραγματικά πολύ".

-Tι είναι αυτό που σας έχει μείνει από τις επισκέψεις σας;

"Το νησί με μαγεύει!

Μου έχει μείνει ο Μύρτος, η Σάμη, το Αργοστόλι, το Φισκάρδο και ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Για να πείς ότι την ξέρεις την Κεφαλονιά θέλει έναν ολόκληρο χρόνο για να την γυρίσεις, δεν γίνεται να την χορτάσεις με δύο-τρείς μέρες".

 

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250