Ευχαριστήριο μήνυμα για την εκδήλωση - αφιέρωμα στον Καρατζιάλε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 10:24

Ευχαριστήριο μήνυμα για την εκδήλωση - αφιέρωμα στον Καρατζιάλε

Απόηχο στο αφιέρωμα Καρατζιάλε Συνέβη στις 20 Αυγούστου, στο δημοτικό θέατρο Ληξουρίου με αφορμή την παρουσίαση του δίγλωσσου βιβλίου «Επτά σκίτσα», του Ι.Λ. Καρατζιάλε, εκδόσεις Αλλότροπο, από το Εργαστήρι Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια»  . Βλέπε σχόλιο εδώ. Αυτό που εκκρεμεί είναι  ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους των διοργανωτών, στους συντελεστές της βραδιάς. Αυτή τη φορά κατ’ όνομα:

Στον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κατσιβέλη που καταφέρει να στηρίξει κάθε πολιτιστικό δρώμενο του καλοκαιριού.

Στον μαέστρο Σπύρο Θεοτοκάτο που διήυθηνε τη μαντολινάτα - χορωδία και στη δασκάλα Μαρίνα Αραβαντινού που μας έφερε τους παραδοσιακούς χορούς.

Στο θεατρικό εργαστήρι Σάμης, με τους Βαγγέλη Χριστάτο, Χαρούλα Πολυχρονάτου και Μαρία Βαγγελάτου να λάμπουν επί σκηνής με την συνοδεία των κανταδόρων: Σπύρου Θεοτοκάτου, Δημοσθένη Μηνιάτη και Βασίλη Πανταζάτου.

Στο θεατρικό εργαστήρι Ληξουρίου, στους Αντώνη Τζουγανάτο, Γεράσιμο Τυπάλδο Ξυδιά, Διονύση Βώρο, Παντελή Δευτεραίο, Σοφία Δελλαπόρτα, που ερμήνευσαν με κεφαλλονίτικο ταμπεραμέντο τα  επίκαιρα μονόπρακτα του Καρατζιάλε, αν και γραμμένα τον περασμένο αιώνα.

Στους μουσικούς Τάσο Θεοφιλάτο – πιάνο και Φοίβο Μποζά – σαξόφωνο, που «παρασύρανε» στη σκηνή τη Συλβάνα Τόντεα-Δεπούντη για ένα ερμηνευτικό intermezzo τόσο τζαζ όσο και τα σκίτσα του Κρατζιάλε.

Στους εικαστικούς Μάρτιν Σαλαμόν – πειραματική τέχνη, και Λαρίσσα Πάβλοβα – λάδι, που εκθέτανε στο φουαγιέ.

Στην σκηνοθέτη Σοφία Δελλαπόρτα που έγινε όσα κομμάτια χρειάστηκαν για την καλή έκβαση της παράστασης.

Στην Μαρία Μουρελάτου που φρόντισε για τις μάσκες.

Στον Άντι Δήμα από τα Α.ΤΕΙ Τεχνολογίας Ήχου Μουσικών Οργάνων, που φρόντιζε για τα βίντεο και τα ηχητικά (μόνος του!).

Στην Εύη Λειβαδά που έδωσε αξία στην εκδήλωση με την μελέτη-παρουσίαση «Κεφαλλονίτες στα Βαλκάνια», πραγματικός πόλος ενδιαφέροντος της βραδιάς.  

Στον Μάκη Γαλανό με ολιγόλεπτη, πολύτιμη, χρόνο-βιογραφική αναφορά στον Καρατζιάλε.

Στην επίτιμο πρόξενο της Ρουμανικής Πρεσβείας στη Πάτρα, κυρία Μαριάννα Κρατσούν, που βρέθηκε κοντά μας. (Μένουμε υπόχρεοι στο ξενοδοχείο «Παλατίνο» για την φιλοξενία της.)

Σας περιμένουμε στην επανάληψη της παράστασης που θα γίνει στις 27 Σεπτεβρίου, στο Θέατρο «Κέφαλος» του Αργοστολιού. Θα κάνουμε τη διαφορά!

Εκ των διοργανωτών,

Συλβάνα Τόντεα-Δεπούντη