Μαθήματα Μουσικής στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας - Ανοιχτά για όλους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013 10:20

Μαθήματα Μουσικής στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας - Ανοιχτά για όλους

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ04 Ιουλίου-28 Ιουλίου, 00:00ΧΩΡΟΣΦιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, Αργοστόλι ΜΟΥΣΙΚΟΣMarina Krilovici: Φωνή (με τον Κονσταντίνος Βαλλιανάτος), Βασίλης Βαρβαρέσος: Πιάνο, Areta Zhulla & Regi Papa: Βιολί, Tom Hancox: Φλαούτο Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την 2η έκδοση των πολύ επιτυχημένων και δημοφιλών προγραμμάτων μουσικής εκπαίδευσης που ξεκίνησαν πέρυσι σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς. Το φετινό πρόγραμμα χτίζει πάνω στις περυσινές εμπειρίες, συνεχίζοντας τα μαθήματα φωνητικής και πιάνο, και διευρύνοντας το πρόγραμμα με μαθήματα βιολιού και σεμινάριο φλάουτου.  

Συνολικά το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως ...

04-12 Ιουλίου: Βιολί, Αρέτα Ζούλα / Regi Papa

09-16 Ιουλίου: Φωνητική, Marina Krilovici / Κονσταντίνος Βαλιανάτος

16-18 Ιουλίου (Μια από τις μέρες): Φλάουτο, Tom Hancox

18-28 Ιουλίου: Πιάνο (Intermediate+), Βασίλης Βαρβαρέσος

Τα μαθήματα αυτά προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους μαθητές της Κεφαλονιάς.

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους παραπάνω καλλιτέχνες για την γενναιόδωρη προσφορά τους στο νησί μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μ. Krilovici

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς γεννήθηκε στη Ρουμανία, όπου σπούδασε στην Μουσική Ακαδημία «Ciprian Porumbescu» ολοκληρώνοντας τις σπουδές στην Ιταλία, Ρώμη και Μιλάνο. Σπουδάστρια ακόμα η Μαρίνα Κρίλοβιτς απέσπασε 4 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού, όπως Giorgio Unesco, Hertogenbosch, Bruxelles, Montreal. Χάρη στο σπάνιο ταλέντο της κλήθηκε αμέσως από την όπερα του Βουκουρεστίου όπου πρωταγωνίστησε σε μεγάλους ρόλους του ρεπερτορίου. Οι ενθουσιώδεις κριτικές και οι διακρίσεις της στους διαγωνισμούς, της άνοιξαν το δρόμο για την παγκοσμίου φήμης καριέρα που ακολούθησε στα λυρικά θέατρα του Αμβούργου, Βιέννης, Σικάγου, Μετροπόλιταν Όπερα Νέας Υόρκης, Κόβεντ Γκάρντεν Λονδίνου, Σκάλα του Μιλάνου, Λα Φενίτσε της Βενετίας, Μόντρεαλ , Βερολίνου , Παρισίου κ.α. Είχε ως παρτενέρ τους Τίτο Γκόμπι, Πλάσιντο Ντομίνγκο, Λουτσιάνο Παβαρότι, Χοσέ Καρρέρας, Ρενάτο Μπρουσόν, Κώστα Πάσχάλη, Τζουζέπε Ταντέι, Νικόλα Γκιαούροφ, Νικόλα Γκιουζέλεφ, Φιορέντσα Κοσότο, Σέρλευ Βερέτ, Γκρέις Μπάμπρι κ.α., και τραγούδησε υπό τη διεύθυνση των μεγάλων μαέστρων Γκέοργκ Σόλτι, Κλαούντιο Αμπάντο, Νέλλο Σάντι, Χόρστ Στάιν, Λόοριν Μααζέλ, Ρικάρντο Μούτι, κ.α. Ζευγάρι στη ζωή και στη σκηνή με τον μεγάλο Έλληνα βαρύτονο Κώστα Πασχάλη άφησαν εποχή με τις ερμηνείες του στα έργα Τόσκα, Καβαλερία Ρουστικάνα, Οτέλο, Μάκμπεθ, Σιμόν Μποκανέγκρα κ.α. Εκτός από τους μεγάλους ρόλους όπως Μίμι στη Μποέμ, Μικαέλα στην Κάρμεν, Ντεζντέμονα στην Οτέλλο, Λεονόρα στο Τροβατόρε, Αίντα, Λαίδη Μάκμπεθ, Μαντάμ Μπατερφλάυ, Ελιζαμπέτα στο Ντον Κάρλος, Αντριάνα Λεκουβρέρ, Φεντόρα, Ντονα Αννα στο Ντον Τζοβάνι, η Μαρίνα Κρίλοβιτς απέδωσε με δεξιοτεχνία ρεπερτόριο συμφωνικό και λήντ. Με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε μεγάλες αίθουσες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα τέλη της δεκαετίας του 80 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, πατρίδα της μητέρας της, όπου έγινε στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ερμηνεύοντας το μεγάλο της ρεπερτόριο. Αξέχαστες μένουν οι ερμηνείες της ως Μπάτερφλάυ, Τόσκα, Λεονόρα στη Δυναμή του Πεπρωμένου, Σαντούτσα στην Καβαλερία Ρουστικάνα και Αίντα. Θριάμβευσε με την ιδιαίτερη σκηνική παρουσία της στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής, και αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό. Η Μαρίνα Κρίλοβιτς αγαπά πολύ την Ελλάδα, που τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα της. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την πορεία της καριέρας της με βραβεία όπως Απόλλων, και είναι επίτιμη πολίτης της Ρουμανίας. Η καριέρα της ως καθηγήτριας στο Ωδείο Ατενέουμ Μαρία Κάλλας της έδωσε την ευκαιρία να προσφέρει και να μεταδώσει στους νέους την μεγάλη της εμπειρία, αλλά και την αγάπη της για τη μουσική και τη ζωή. Σήμερα πολλοί μαθητές της συνεχίζουν τα βήματά της και τραγουδούν σε μεγάλα θέατρα του κόσμου. Συμμετέχει συχνά ως μέλος επιτροπής σε διεθνείς διαγωνισμούς και δίνει master class στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κωνσταντίνος Βαλλιανάτος

Ο πιανίστας Κωνσταντίνος Βαλιανάτος έχει προσελκύσει την προσοχή ως ένα ξεχωριστο νέο μουσικό ταλέντο τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Αποδέκτης πολλών βραβείων, έχει κερδίσει έντεκα πρώτα βραβεία, έξι από αυτά σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Seiler, Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Ίμπιζα, το Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Σενιγκάλια, και το Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του San Gemini, καθώς και το διαγωνισμό κονσέρτων του μουσικού φεστιβάλ στο Aspen, Κολοράντο. Επιπλέον, είναι αποδέκτης των υποτροφιών Τζίνα Μπαχάουερ, Yamaha, Ωνάση και ΙΚΥ κατώπιν διαγωνισμών των ιδρυμάτων. Το 2004, βραβεύθηκε για τη καλλιτεχνική συνεισφορά του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, που του απένειμε την ανώτατη διάκριση από την Ακαδημία Αθηνών.

Γεννημένος το 1989, ο Βαλιανάτος απολαμβάνει ήδη μια διεθνή καριέρα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα του φεστιβάλ του Aspen και τη Φιλαρμονική του Μοντεβιδέο. Έχει εμφανιστεί τόσο ως σολίστ όσο και ως μουσικός δωματίου σε πολλά σημαντικά μέρη και παραστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της Salle Cortot στο Παρίσι, του Weill Hall του Carnegie, το Ίδρυμα Kosciuszko της Νέας Υόρκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο της Βέροιας και έχει παρουσιαστεί στον μουσικό κύκλο «Νέοι καλλιτέχνες» του WQXR McGraw-Hill, στο φεστιβάλ Chopin στο δάσος της Βουλόνης αλλά και στο φεστιβάλ Chopin στο World Trade Center, που έγινε για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου συνθέτη. Κατά τη διάρκεια της επερχόμενης σεζόν 2012-2013, ο Βαλιανάτος θα εμφανιστεί ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα «Las Colinas» υπό τη διεύθυνση του Robert Carter Austin.

Μαζί με τον βιολονίστα Regi Papa και τον τσελίστα Benjamin Capps, είναι ιδρυτικό μέλος του «Olympus» Piano Trio, μια ομάδα αφιερωμένη στον εορτασμό της μουσικής δωματίου και του ελληνικού πνεύματος. Είναι ενεργός σε πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ, τόσο ως σολίστ αλλά και σε ποικίλα γκρουπ μουσικής δωματίου, όπως το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του Άσπεν, το Φεστιβάλ Mozaic στο San Luis Obispo, και την Ακαδημία του Πόρου, στην Ελλάδα..
Αφοσιωμένος στον στόχο του να μοιραστεί το δώρο της μουσικής με την κοινότητα της Νέας Υόρκης, και ιδίως με τους νέους, ο Βαλιανάτος ταξιδεύει συχνά στο Bronx για να διδάξει πιάνο σε μαθητές από διαφορετικά υπόβαθρα. Διατηρεί δεσμούς με την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ της Νέας Υόρκης όπου συνοδεύει την Ελληνική Μητροπολιτική Χορωδία Νέων της Αρχιεπισκοπής. Το 2012, ο Βαλιανάτος θα διδάξει μία τάξη πιάνου στη Σχολή Juilliard, ως υπότροφος του προγράμματος Piano Minor.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Βαλιανάτος ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου σε ηλικία επτά ετών στο Εθνικό Ωδείο. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, τιμήθηκε με το Δίπλωμα Σολίστ με την υψηλότερη διάκριση «Άριστα Παμψηφεί και πρώτο βραβείο», υπό την διδασκαλία της Αγάθης Λεϊμονή. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole Normale στο Παρίσι υπό την καθοδήγηση της Germaine Mounier όπου έλαβε το «Diplome Superieur d'Execution» συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία και κερδίζοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 80 συμμετέχοντες, καθώς και το «Diplome de Concertist» από την Schola Cantorum. Στο παρών, είναι φοιτητής στη Σχολή Juilliard και ο παραλήπτης της υποτροφίας του ιδρύματος Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή, όπου απέσπασε τον τίτλο Bachelor of Music το Μάιο του 2012 ως φοιτητής των Yoheved Kaplinsky και Jerome Lowenthal. Θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Juilliard ως φοιτητής στο πρόγραμμα Master το φθινόπωρο του 2012 υπό την καθοδήγηση των Yoheved Kaplinsky και Julian Martin.

Ο Βαλιανάτος έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια με διακεκριμένους πιανίστες, όπως Paul Badura-Skoda, Choong-Mo Kang, Ivo Pogorelich, Julian Martin, Veda Kaplinsky, Joseph Kalichstein, Alain Lefèvre, Jean-Claude Pennetier, France Clidat, Cyprien Katsaris, Martino Tirimo, duo Ganev, Raquel Boldorini, Aaron Shorr, Oxana Yablonskaya, Bernard Ringeissen και Luigi Mostacci. Επιπλέον, είχε ως καθηγητές μουσικής δωματίου τους Julian Martin, Joseph Kalichstein, Jerome Lowenthal, Bonnie Hampton, και Darrett Adkins.

Βασίλης Βαρβαρέσος

Τον Μάρτιο του 2012 ο κ. Βαρβαρέσος έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall προκαλώντας τον ενθουσιασμό τόσο του ακροατηρίου όσο και των κριτικών. Αμέσως μετά από το ντεμπούτο του είχε την τιμή να παίξει στον Λευκό Οίκο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Έχοντας λάβει εκ νέου πρόσκληση να παρουσιασθεί στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2012, ο κ. Βαρβαρέσος θα κάνει την εναρκτήρια εμφάνισή του στο Ηρώδειο στην Αθήνα, εκτελώντας το Concerto no. 2 του Προκόφιεφ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ο κ. Βαρβαρέσος κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα Καλλιτέχνη από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών. Ο δυναμικός νεαρός Έλληνας πιανίστας κέρδισε επίσης το Πρώτο Βραβείο στο 3ο Διεθνές Διαγωνισμό Πιάνου Μαρία Χαιρογιώργου - Σιγάρα, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Μαϊο 2010.

Σε ηλικία 14 ετών ο κ. Βαρβαρέσος κέρδισε το πολυπόθητο Πρώτο Βραβείο στο Young Concert Artists International Auditions και το ντεμπούτο του τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και στην Ουάσιγκτον είχαν αξιοσημείωτη επιτυχία. Η New York Concert Review κατέληξε λέγοντας: "Μετά το σπουδαίο πρόγραμμά του το οποίο εκτέλεσε καταπλητκικά, ο Βασίλης Βαρβαρέσος επαιξε ένα "πικάντικο" ελληνικό χορό με όλο τον ενθουσιασμό και την εγκαρδιότητα μιας ψυχής ερωτευμένης με τη ζωή". Στον τίτλο της η Washington Post τον αποκάλεσε "Young Master on the Rise."

Ο κ. Βαρβαρέσος έκανε το εντυπωσιακό ντεμπούτο του για ορχήστρα στην Νέα Υόρκη το 2007 στο Lincoln Center εκτελώντας το Κονσέρτο για Πιάνο No. 2 του Λόουελ Λίμπερμαν με την Ορχήστρα του Juilliard υπό την διεύθυνση του Αντρέα Ντελφς. Τον Οκτώβριο του 2010, ως επίτιμος προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, ο κ. Βαρβαρέσος εμφανίστηκε με την Συμφωνική Ορχήστρα του Μανχάταν παίζοντας το Κονσέρτο για πιάνο του Σοπέν σε Μι Ελάσσονα στην Αίθουσα Alice Tully, ενώ το χειμώνα του 2008 του ζητήθηκε να είναι ο σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε μια περιοδεία δυο εβδομάδων στην Κίνα, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Βαρβαρέσος έπαιξε παρουσία 6000 ατόμων συνολικά.

Από το Αμερικάνικο ντεμπούτο του στην ηλικία των 15 ετών, ο κ. Βαρβαρέσος έχει παίξει σε σχεδόν όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Σημαντικές εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν στο Weil Hall του Carnegie Hall, στο 92nd Street Y of New York, στο Isabella Gardner Museum στην Βοστώνη, στο Kimmel Center της Φιλαδέλφειας και στο Kennedy Center στην Ουάσινγκτον. Αυτή τη σεζόν θα εμφανιστεί επίσης σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Βιβλιοθήκη Morgan.

O κ. Βαρβαρέσος έχει γράψει μουσική για δέκα ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και των "Sir John Soane" και "Ellsworth Kelly: Fragments" και για μια τηλεοπτική σειρά. Έχει συγγράψει το μιούζικαλ "Delilah", ενώ το βιβλίο του "Departure From the Functionality of Syntax" τιμήθηκε με το βραβείο Scholastic Distinction του Juilliard.

Ο κ. Βαρβαρέσος κατέχει πτυχίο μουσικής και μεταπτυχιακό στη μουσική από τη σχολή Juilliard School, όπου σπούδασε υπό τον Jerome Lowenthal. Τον Μάιο του 2011 ο κ. Βαρβαρέσος έλαβε το διδακτορικό του Piano Performance από τη σχολή Juilliard. Υπήρξε μαθητής του Jerome Lowenthal, του Yoheved Kaplinsky, και του Robert MacDonald.

Αυτή την εποχή, ο κ. Βαρβαρέσος διαμένει στο Παρίσι και επιδιώκει το διάσημο Diplôme d' Artiste-Interpète degree στο Conservatoire Nationale et Superieur de Musique et de Danse στο Παρίσι της Γαλλίας. Σπουδάζει υπό τον Michel Dalberto.

Areta Zhulla
Recently awarded the 2011 "Young Artist of the Year" by the National Critics Association of Music and Drama in Greece, and recipient of the Triandi Career Grant as well as the Tassos Prassopoulos Foundation Award, Greek violinist Areta Zhulla (Αρετή Ζούλα) is quickly establishing herself as a compelling artist.
Ms. Zhulla has performed extensively as a soloist, recitalist and chamber musician throughout the United States, Europe, Canada and Asia, at many renowned venues such as Carnegie Hall, Auditorium du Louvre, Alice Tully Hall, Kennedy Center, Metropolitan Museum of Art, and National Arts Centre of Canada. Ms. Zhulla made her Megaron Hall debut in Athens in 2010, performing under the baton of legendary French conductor Michel Plasson and the Athens State Symphony Orchestra. Other recent engagements include solo performances with the Camerata Orchestra of Greece, Westchester Philharmonic, Kenosha Symphony, and the State Symphony of Thessalonica.
From 2012-2015 Ms. Zhulla will perform with The Chamber Music Society of Lincoln Center as a Chamber Music Society Two Artist. For two seasons, Ms. Zhulla was a member of the LK String Quartet, which was praised by The Washington Post for "warm tone, elegant finish, a vivid engagement with the scores' drama and ensemble that was tight as a drum." She has performed with legendary violinist Itzhak Perlman at the Metropolitan Museum of Art, and the Rose Theater at Lincoln Center. Other collaborations include performances with Pinchas Zukerman, Orli Shaham, Donald Weilerstein, Paul Katz, and the Cavani String Quartet. Ms. Zhulla has appeared in such music festivals as Music@Menlo, The Perlman Music Program Chamber Music Workshop, Kneisel Hall, and Pinchas Zukerman's Young Artists Program in Canada, and has studied for seven summers at the Perlman Music Program Summer School.
Ms. Zhulla holds a Bachelor's and Master's degrees from The Juilliard School in New York City, where she studied with Itzhak Perlman and Catherine Cho, and was a recipient of the Vergotis Scholarship. Other teachers include Pinchas Zukerman and Lefter Zhulla.
Ms. Zhulla performs on a copy of Stradivarius's "Viotti," made by her father in 2009, Greek luthier Lefter Zhulla.

Regi Αλέξανδρος Πάπα
Ο Βιολονίστας Regi Αλέξανδρος Πάπα έχει χαρακτηριστεί ως «ένας συναρπαστικός νέος σολίστ βιολιού με εξέχουσα τεχνική και ιδιαίτερο στυλ» σύμφωνα με τα «The Strad Magazine». Προετοίμασε το Bachelor βιολιού στο κολεγιακό τμήμα του Manhattan School of Music με καθηγητή τον Isaac Malkin και αποφοίτησε με Master's από το Juilliard School στην Νέα Υόρκη με την διεθνούς φήμης βιολονίστα Kyung Wha Chung. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και με την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Christopher Warren-Green. Ως νικητής του Διαγωνισμού Waldo Mayo Competition, έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall "Isaac Stern Auditorium" στη Ν. Υόρκη. Ο κ. Papa έχει διοριστεί ως βοηθός στο Stony Brook University, όπου θα ξεκινήσει το διδακτορικό του δίπλωμα στο βιολί με καθηγητή τον Soovin Kim.

Tom Hancox

Thomas Hancox read Music at St Peter's College, University of Oxford, from where he graduated with a double-first, having held both academic and instrumental scholarships whilst there. He subsequently learnt with Patrick Gallois at the École Nationale de Musique, Paris, and currently studies with Paul Edmund-Davies and Samuel Coles at the Royal Academy of Music, with generous support from the Arts and Humanities Research Council, the Musicians Benevolent Fund, the Leverhulme Trust, the Countess of Munster Musical Trust, and the Craxton Memorial Trust.

As a flautist, Thomas has performed as a soloist alongside Trevor Pinnock, collaborated with ensembles including the Allegri and Sacconi string quartets, played as guest principal flute of the Philharmonia Orchestra, and also worked with the orchestra of English National Opera, the Dunedin Consort, the London Handel Orchestra, the Saraband Consort, and the Locrian Ensemble.

Having previously worked as the Junior Editor for Pan, the Journal of the British Flute Society, Thomas now acts as an animateur and co-ordinator for CAVATINA Chamber Music Trust. He also teaches at King's College (London), the Dragon School (Oxford), and on several summer courses, including the London Flute Academy and the Flute Kitchen, Harrogate.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250