Το πιο μοναχικό… σπίτι του κόσμου!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 08:35

Το πιο μοναχικό… σπίτι του κόσμου!

Ο ποταμός Drina διαρρέει τη Σερβία σε μήκος 350 περίπου χιλιομέτρων και αποτελεί ιδανικό βιότοπο σπάνιων πτηνών και ζώων, με πλούσια βλάστηση στις όχθες του.

Αν και δεν είναι πλωτός, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή «αξιοθέατα» των Βαλκανίων, όπου συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου που επιδίδεται σε ράφτινγκ και καγιάκ στα νερά του.

«Το σπίτι του βράχου» είναι γνωστό στους κατοίκους της πόλης Bajina Bašta, η οποία απλώνεται στην κοιλάδα του ποταμού, ως μία από τις πλέον παράξενες κατοικίες της περιοχής, που κατοικείται μόνο ορισμένα χρονικά διαστήματα του έτους, όταν το καγιάκ και το ράφτινγκ στα νερά του ποταμού βρίσκεται στο... φόρτε του!

Πρόκειται για μια μικρή ξύλινη κατοικία που στέκει «ολομόναχη» στην κορυφή ενός βράχου που δεσπόζει στα νερά του ποταμού, «πρωταγωνιστώντας» σε ένα εκπληκτικό τοπίο όλες τις εποχές του χρόνου.

Ένα κανό και ένα σωσίβιο που «εμφανίζονται» κατά καιρούς στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού αλλά και μικρές επιδιορθώσεις στη σκεπή και στο κτίσμα υποδηλώνουν πως κατοικείται περιστασιακά ή μεμονωμένοι λάτρεις του ράφτινγκ κάνουν μια στάση εκεί για να θαυμάσουν τη θέα.

Πηγή: perierga.gr