Ριοματζιόρε, το πολύχρωμο ψαροχώρι που μαγεύει!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 11:09

Ριοματζιόρε, το πολύχρωμο ψαροχώρι που μαγεύει!

Ένα παραμυθένιο σκηνικό στη βόρεια Ιταλία

Βγαλμένο σαν από παραμύθι το γραφικό χωριό της βόρειας Ιταλίας σπάει το μπλε της θάλασσας με τα πολύχρωμα σπίτια του.

Το Ριοματζιόρε είναι ένα από τα πέντε χωριά της επαρχίας Τσίνκουε Τέρρε στη Λιγουρία και βρίσκεται σκαρφαλωμένο στον γκρεμό, αγναντεύοντας από ψηλά τη Μεσόγειο.

Η ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά του καθρεφτίζεται στα ψαροκάικα που ξεκουράζονται στα ήρεμα γαλανά νερά του, στα στενά σοκάκια που αντανακλούν το μεσημεριάτικο ήλιο και στα χρώματα του δειλινού που μεταμορφώνουν το τοπίο.

Χρονολογείται από το 13ο αιώνα και πέρα από τα εντυπωσιακά του πυργόσπιτα είναι γνωστό για το κρασί που παράγει. Είναι χτισμένο ανάμεσα σε δύο απότομους βράχους και στον κεντρικό δρόμο του χωριού via Colombo βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μαγαζάκια, τα καφέ και τα εστιατόριά του.

Η περίφημη Οδός του Έρωτα ενώνει τα πέντε παραθαλάσσια χωριά και ξεκινάει από το Ριοματζιόρε ενώ μπορείτε να την ανακαλύψετε περπατώντας μέσα από ένα γραφικό μονοπάτι.

Τα πολύχρωμα ψηφιδωτά βρίσκονται διάσπαρτα στο χωριό ενώ κοντά στο σταθμό καθώς και στους τοίχους του δημαρχείου θα δείτε τις τοιχογραφίες του καλλιτέχνη Silvio Benedetto.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη γοτθική εκκλησία του San Giovanni Battista που χρονολογείται από το 1340 και το μεσαιωνικό κάστρο που χτίστηκε τον 13ο αιώνα και σήμερα χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΡΙΟΜΑΤΖΙΟΡΕ ΙΤΑΛΙΑ ΡΙΟΜΑΤΖΙΟΡΕ ΙΤΑΛΙΑ ΡΙΟΜΑΤΖΙΟΡΕ ΙΤΑΛΙΑ ΡΙΟΜΑΤΖΙΟΡΕ ΙΤΑΛΙΑ ΡΙΟΜΑΤΖΙΟΡΕ ΙΤΑΛΙΑ ΡΙΟΜΑΤΖΙΟΡΕ ΙΤΑΛΙΑ ΡΙΟΜΑΤΖΙΟΡΕ ΙΤΑΛΙΑ ΡΙΟΜΑΤΖΙΟΡΕ ΙΤΑΛΙΑ