Απόδραση στο πλωτό λουλούδι του Βελγίου!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 10:18

Απόδραση στο πλωτό λουλούδι του Βελγίου!

Ένα μεσαιωνικό παραμύθι ζωντανεύει στη Γάνδη

Η ρομαντική και μυστηριακή ατμόσφαιρα της Γάνδης ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο και η μεσαιωνική της αρχιτεκτονική αποτυπώνει τη ξεχωριστή ιστορία της.

Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Scheldt και Lys, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Φλαμανδίας είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου.

Οι πανύψηλοι καθεδρικοί ναοί, τα επιβλητικά αναγεννησιακά κτίρια, τα γραφικά κανάλια και τα λιθόστρωτα δρομάκια της αποπνέουν μεσαιωνικό αέρα που κερδίζει τον ταξιδιώτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βονιφάτη (Saint Bavo) σε στυλ ροκοκό με τις σαράντα καμπάνες, ο οποίος είναι γνωστός για τους ανεκτίμητους θησαυρούς τέχνης που φιλοξενεί.

Περιηγηθείτε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της Γάνδης και προκαλέστε τον εαυτό σας να ανέβει τα 444 σκαλιά έως την κορυφή του Καθεδρικού Ναού για να θαυμάσετε από ψηλά την πόλη.

Το πέτρινο κάστρο Gravesteen χρονολογείται από το 1180 και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με όπλα εποχής.

Κάθε χρόνο, τον Ιούλιο λαμβάνει χώρα ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Ευρώπης, το οποίο διαρκεί δέκα ημέρες. Παράλληλα εκατοντάδες κόσμου συρρέουν στην Ανθοκομική Εκθεση Γάνδης» (Floralien), η οποία έχει χαρίσει στην πόλη το χαρακτηρισμό «Λουλούδι του Βελγίου».

Ζήστε από κοντά την μεσαιωνική αύρα της μέσα από μια ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια της ή κάνοντας βόλτα με μια άμαξα.

ΓΑΝΔΗ ΒΕΛΓΙΟ shutterstock_68066722 ΓΑΝΔΗ ΒΕΛΓΙΟ ΓΑΝΔΗ ΒΕΛΓΙΟ ΓΑΝΔΗ ΒΕΛΓΙΟ ΓΑΝΔΗ ΒΕΛΓΙΟ ΓΑΝΔΗ ΒΕΛΓΙΟ