Φωτογραφίες: Το χιονισμένο κέντρο της Αθήνας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 11:50

Φωτογραφίες: Το χιονισμένο κέντρο της Αθήνας

Χιόνισε μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Παχύ χιόνι στα βόρεια προάστια (Pics)

 
Η πρωτεύουσα το πρωί της Πέμπτης ξύπνησε ομολογουμένως πολύ πιο όμορφη.

Από τις πιο ωραίες εικόνες είναι αυτή του χιονισμένου Λυκαβηττού που τράβηξε τους φωτογραφικούς φακούς πάνω του. Μια σπάνια εικόνα για το κέντρο της Αθήνας στο οποίο είχε να χιονίσει οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στην πρωτεύουσα. με αποτέλεσμα να το στρώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, του Παπάγου, με τους οδηγούς στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τους γύρω δρόμους να κινούνται με αργή ταχύτητα προς αποφυγή ατυχημάτων, ενώ ακόμη και στο κέντρο χιόνιζε.

Πυκνό χιόνι έπεσε όμως μέχρι και την Άνω Γλυφάδα, το Αιγάλεω, την Νίκαια, τον Κορυδαλλό και το Πέραμα, όπου το έστρωσε κανονικά.

Παρ’ όλα αυτά, στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με πολύ προσοχή.

Σημειώνεται πως λόγω της χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής περιοχές, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του εστιατορίου "Ζυγός" στο ρεύμα προς το καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Θησέως στην Εκάλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την Χρυσούπολη σήμερα το πρωί, από τον συνεργάτη μας Γιάννη Παπαδάτο.

20161229 09094120161229 09124120161229 09151220161229 101358


Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές στην ανατολική και νότια χώρα, καθώς και βορειοανατολικοί άνεμοι  7-9 και πιθανώς 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Φωτογραφίες: Eurokinissi