Βραβεία Πούλιτζερ: Τρεις Ελληνες φωτογράφοι ανάμεσα στους νικητές [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 09:46

Βραβεία Πούλιτζερ: Τρεις Ελληνες φωτογράφοι ανάμεσα στους νικητές [εικόνες]

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News» για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Το βραβείο Πουλιτζερ απονεμήθηκε στην ομάδα φωτογράφων του Thompson Reuters, στους οποιους συμπεριλαμβάνονται και τρεις Ελληνες, οι οποίοι και αποτύπωσαν την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.

Αυτοί είναι οι:

Γιάννης Μπεχράκης

Άλκης Κωνσταντινίδης

Αλέξανδρος Αβραμίδης

Στο πρακτορείο Associated Press απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στην βιομηχανία θαλασσινών, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο Columbia.

(Αφιέρωμα στα 100 χρόνια των βραβείων Πούλιτζερ)

Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε επίσης στην κατηγορία «breaking news» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald-Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».


Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.