HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

Mυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 00:06

Mυστηριώδη μέρη στον κόσμο που δεν έχει αγγίξει η ανθρωπότητα

Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως υπάρχουν μέρη στην Γη όπου ο άνθρωπος δεν έχει πατήσει ακόμη και τα οποία, κατά πάσα πιθανότητα, αποτελούν αποκλειστικό σπίτι των αγρίων ζώων.

 

Πολλά από αυτά είναι τόσο απομακρυσμένα και απρόσιτα που θα χρειαζόταν τεράστια προσπάθεια, χρόνος και ικανότητες για να τα φτάσουμε. Και αυτά για τα οποία γνωρίζουμε – τα οποία έχουμε δει μόνο από ψηλά – είναι συνήθως εκπληκτικής ομορφιάς.

Ενδεχομένως, αυτό να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο γεγονός πως τα μέρη αυτά δεν έχουν υποστεί ανθρώπινη παρέμβαση και έτσι παραμένουν τόσο μαγευτικά.

Ο λόγος για μέρη που έχουν μείνει ίδια από την αρχή του χρόνου, διατηρώντας την παρθένα ομορφιά τους. Ας δούμε 10 από αυτά…

Η λίμνη του δάσους, Ρωσία

Η ακριβής τοποθεσία αυτής της μυστηριώδους λίμνης παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με κάποιους, βρίσκεται στην περιοχή Tyumen της Ρωσίας. Πως δημιουργήθηκε βαθιά μέσα σε ένα πυκνό δάσος; Κανείς δεν γνωρίζει…

Tepui, Βενεζουέλα

Η λέξη «Tepui» σημαίνει «σπίτι των θεών» στην γλώσσα των ιθαγενών της περιοχής Gran Sabana όπου βρίσκονται αυτές οι εκπληκτικές φυσικές δομές που προκαλούν δέος.

Καταρράκτες Honokohau, Μάουι, Χαβάη

Αυτό το απομακρυσμένο μέρος είναι πραγματικά καταπράσινο. Μια απλή ματιά αρκεί για να σου δώσει την αίσθηση της ιδιαίτερης ομορφιάς, της μεγαλοπρέπειας και του μυστηρίου του φυσικού κόσμου.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Αυτό το απίστευτο, απέραντο δάσος απλώνεται σε εννέα διαφορετικές χώρες της Νότιας Αμερικής: την Βραζιλία, το Περού, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, τον Ισημερινό, τη Βολιβία, τη Γουιάνα, το Σουρινάμ και την Γαλλική Γουιάνα. Είναι τόσο τεράστιο που η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ελπίζει πως θα το εξερευνήσει ολόκληρο, ή ότι θα μάθει όλα όσα κρύβονται μέσα του.

Γανγκάρ Πουενσούμ, Μπουτάν

Το Gangkhar Puensum βρίσκεται στα σύνορα του Μπουτάν με το Θιβέτ και είναι το υψηλότερο απάτητο βουνό στον κόσμο, με υψόμετρο 7570 μέτρων!

Tsingy de Bemaraha, το «πέτρινο δάσος» της Μαδαγασκάρης

Μουσώνες, άνεμοι και πλημμύρες σμίλευσαν αυτά τα εντυπωσιακά βράχια με σπηλιές και φαράγγια να σχηματίζονται από κάτω τους.

Αυτές οι βραχώδεις προεξοχές και τα φαράγγια σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ενός εκατομμυρίου ετών, καθώς οι βροχές των μουσώνων, οι άνεμοι και οι πλημμύρες σμίλευσαν τον ασβεστόλιθο δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο που όμοιο του δεν θα βρείτε.

Νήσοι Κεργκελέν

Κρυμμένα κάπου στο νοτιότερο κομμάτι του αχανή Ινδικού ωκεανού, αυτά τα νησιά βρίσκονται πολύ μακρυά από την «πατρίδα» τους την Γαλλία. Εκεί δεν υπάρχουν αεροπλάνα ή τουρίστες και ο μόνος τρόπος προσέγγισης γίνεται μέσω σκάφους από το νησί Réunion, κοντά στην Μαδαγασκάρη. Ελάχιστα πράγματα γνωρίζει η ανθρωπότητα γι’ αυτά τα πανέμορφα μυστηριώδη νησιά.

Rock Islands, Παλάου

Για τον σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό, τα Rock Islands αποτελούν μια εντελώς απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Παρόλ’ αυτά, σε κάποιο χρονικό σημείο μέσα στα τελευταία χιλιάδες χρόνια, γνωρίζουμε πως ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του σε αυτά. Και το γνωρίζουμε αυτό επειδή οι αρχαιολόγοι βρήκαν αποδείξεις της ύπαρξης των Πυγμαίων, μιας αρχαίας φυλής ανθρώπων με εξαιρετικά μικρό ύψος.

Dallol, Αιθιοπία

Σήμερα, πραγματοποιείται εξόρυξη αλατιού στην περιοχή του ηφαιστείου Dallol, επομένως δεν πρόκειται για μια ανέγγιχτη περιοχή με την αυστηρή έννοια του όρου. Όμως η κοντινή περιοχή του ηφαιστείου είναι προφανώς ακατοίκητη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες πιστεύουν πως το «εξωγήινο» αυτό τοπίο του ηφαιστείου έχει εκπληκτική ομοιότητα με την επιφάνεια της Ιούς, του βίαια ηφαιστειακού φεγγαριού του πλανήτη Δία.

Ατόλλη Παλμύρα

Τοποθετημένος στην Ισημερινή ζώνη του Ειρηνικού ωκεανού, νότια από τα νησιά της Χαβάης, αυτός ο ανέγγιχτος κήπος της Εδέμ περιλαμβάνει ναυάγια, έναν θρύλο για χαμένο θησαυρό, καθώς και τον μύθο κάποιας μυστηριώδους μαγικής δύναμης.