Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 18:33

Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics)

Ανακηρύχθηκε BBC Wildlife Photographer of the Year το 2015.

 

Τη ζωή που πολλοί μόνο να ονειρευτούν μπορούν ζει ο 17χρονος Γάλλος φωτογράφος Jonathan Jagot, που πλέει στον κόσμο με καταμαράν φωτογραφίζοντας την άγρια ζωή.

Ο νεαρός ζει με την οικογένειά του σε σκάφος από τότε που ήταν οκτώ ετών και άρχισε την ιστιοπλοΐα από τότε που ήταν 12.

Έχει ήδη επισκεφθεί 25 χώρες, μεταξύ αυτών τη Μαλαισία, τη Ναμίμπια και το Αρχιπέλαγος Chagos στον Ινδικό Ωκεανό.


Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics)

Στα ταξίδια του αυτά δεν σταματά να φωτογραφίζει την εκπληκτική άγρια ζωή που συναντά.

«Άρχισα να βγάζω φωτογραφίες πριν τέσσερα χρόνια στη Μαλαισία», θυμάται, «πάντα μου άρεσε η φύση και τα ζώα και είμαι παθιασμένος με την προστασία τους».

Φάλαινες, απειλούμενοι λεμούριοι, αντιλόπες και πολλά άλλα ζώα έχουν βρεθεί στο φακό του.

Το 2015 ο Jagot ανακηρύχθηκε BBC Wildlife Photographer of the Year.

Η ανατροφή του αναμφίβολα δεν ήταν συνηθισμένη. Σύμφωνα με το newsbeast, γεννήθηκε στη Γαλλία αλλά μεγάλωσε στη Γαλλική Πολυνησία και τη Νέα Καληδονία, που παραμένει η βάση της οικογένειάς του. Στα ταξίδια τους οι γονείς τους αγοράζουν κοσμήματα και καλλυντικά τα οποία πουλούν στη Νέα Καληδονία. Η ζωή στο νερό σήμαινε πως ο μικρός Jonathan δεν πήγε σχολείο όπως οι συνομήλικοί του αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις ακαδημαϊκές σπουδές του.


Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics)

«Για πέντε χρόνια παρακολουθούσα μαθήματα εξ αποστάσεως, από το σκάφος, και το 2015 έδωσα εξετάσεις στη Μαρτινίκα», λέει ο ίδιος, «ήταν το όνειρο των γονιών μου να ανακαλύψουν τον κόσμο με σκάφος. Από τις χώρες που είδα μου αρέσει η Μαδαγασκάρη, η Ναμίμπια και το Αρχιπέλαγος Chagos, κυρίως επειδή είναι αυθεντικές, όχι τουριστικές κι έχουν φανταστική άγρια ζωή και εκπληκτικά τοπία».

Το τρέχον ταξίδι της οικογένειας θα ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες και έως τότε θα έχουν περάσει από τον Ινδικό, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.


Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics) Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics) Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics) Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics) Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics) Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics) Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics) Ο 17χρονος φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με ένα καταμαράν (pics)