125 χρόνια National Geographic

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 13:56

125 χρόνια National Geographic

Στις 13 Ιανουαρίου 2013, το National Geographic  γιόρτασε την 125η επέτειο του και την εξέλιξή του από ένα μικρό επιστημονικό οργανισμό σε μία από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και επιστημονικές οργανώσεις του κόσμου.Η Εταιρεία έχει μοιράσει κάποιες εικόνες που αντιπροσωπεύουν αυτές τις στιγμές της ανακάλυψης και θα συνεχίσει το 126ο έτος, να παρέχει πρώτο για το τι συμβαίνει στα άκρα της εξερεύνησης - φέρνοντας μαζί της εικόνες από κάθε γωνιά του κόσμου μας.

 1909 | ΚΑΝΑΔΑΣ - Το National  Geographic  χρηματοδοτεί την εκστρατεία προς το Βόρειο Πόλο με τον Robert E. Peary.

ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ, ΠΕΡΟΥ - Μια άτυπη εικόνα μπροστά από τη σκηνή, στη χαμένη πόλη των Ίνκας στις Περουβιανές Άνδεις. (Φωτογραφία από τον Hiram Bingham)

1931 | ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - Μια αγαπημένη εικόνα του National Geographic στο φωτορεποτάζ του Maynard Owen Williams.  

1935 | ΝΟΤΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ, ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ -  Η Αεροπορία Στρατού των ΗΠΑ ετοιμάζει να ανεβάσει στην στρατόσφαιρα ένα αερόστατο, στις 11 Νοεμβρίου 1935 μαζί με δυο αεροναύτες στα 14 μίλια περίπου.(Φωτογραφία από τον H. Lee Wells)

1948 | ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  - Ο φωτορεπόρτερ Howell Walker γράφει για το περιοδικό «άνθρωπος της Αυστραλίας,", μακριά από το γραφείο του. (Φωτογραφία από Howell Walker)

 1964 | ΤΑΝΖΑΝΙΑ -  Μια συγκινητική στιγμή.(Φωτογραφία από τον Hugo van Lawick)

 1963 | ΝΕΠΑΛ - Η πρώτη αμερικανική ομάδα στην ορειβασία για την  κορυφή του Έβερεστ. (Φωτογραφία από τον Barry Bishop)

 1969 | ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ - Ο αστροναύτης Neil Armstrong κάνει βόλτες στο απέραντο της Σελήνης. (Φωτογραφία: NASA)

 1991 | ΒΟΡΙΟΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ - Η σκουριασμένα πλώρη του Τιτανικού, που βυθίστηκε μετά από το χτύπημα στο παγόβουνο, τον Απρίλιο του 1912. (Φωτογραφία από το Emory Kristof)

 1994 | ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ - Σκηνοθέτες της άγριας φύσης και το National Geographic μαζί με ένα ελέφαντας σε πολύ κοντινή απόσταση.  Η Μποτσουάνα έχει μια παρθένα άγριας φύσης ομορφιά.  (Φωτογραφία από τον Beverly Joubert)

 ΠΕΡΟΥ - Μια μούμια ενός νεαρού κοριτσιού που βρίσκεται σε μια βουνοκορφή στο Περού. (Φωτογραφία από τον Stephen Alvarez)

 ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ - Ένας πιγκουίνος εφοδιασμένος με ένα σύστημα κάμερας που σχεδιάστηκε από την Crittercam. (Φωτογραφία από τον Greg Marshall)

 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - Θαλάσσιος βιολόγος και το National Geographic σε καταδύσεις με μια πράσινη χελώνα στο Cocos Island. (Φωτογραφία από τον Octavio Aburto)

 ΟΥΓΚΑΝΤΑ - Ένα λιοντάρι σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο για να κοιμηθεί. (Φωτογραφία από Joel Sartore)

 

melwdos.net