Ασύλληπτο βίντεο: Πιγκουίνος επιθεωρεί τη βασιλική φρουρά της Νορβηγίας -Προήχθη σε ταξίαρχο!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 11:53

Ασύλληπτο βίντεο: Πιγκουίνος επιθεωρεί τη βασιλική φρουρά της Νορβηγίας -Προήχθη σε ταξίαρχο!


Όλα τα έχουμε δει και ακούσει πια, αλλά αυτό μάλλον ξεπερνά και τους πιο ευφάνταστους από εμάς. Ένας πιγκουίνος προήχθη σε Ταξίαρχο και επιθεώρησε σε ειδική τελετή 50 στρατιώτες της νορβηγικής βασιλικής φρουράς... στην Σκωτία!

Σε παράταξη για μια ειδική τελετή, οι στρατιώτες της Φρουράς της Αυτής Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Νορβηγίας επιθεωρούνται προσεκτικά -- από έναν πιγκουίνο, όχι στο Όσλο όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στο Εδιμβούργο.

Ο σερ Νιλς Όλαφ, ένας βασιλικός πιγκουίνος στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου, τιμήθηκε χθες με τον τίτλο του ταξίαρχου στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στον κήπο των γνωστών θαλάσσσιων πουλιών. Ο συγκεκριμένος πιγκουίνος είναι η μασκότ της Φρουράς της Αυτής Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Νορβηγίας και το 2008 είχε χρισθεί ιππότης.

Κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό, ο σερ Νιλς Όλαφ, όπως είναι το όνομά του, περπάτησε αργά στην Βόλτα των Πιγκουίνων του ζωολογικού κήπου και ολοκλήρωσε την επιθεώρηση των στρατιωτών του βγάζοντας μια κραυγή και ξύνοντας το κεφάλι του. Ένας φύλακας του κήπου τοποθέτησε τα διάσημα του ταξίαρχου στο φτερό του.

Η σχέση ανάμεσα στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου και τη Νορβηγία μέσω των πιγκουίνων χρονολογείται από το 1914, όταν μια νορβηγική οικογένεια δώρισε στον κήπο βασιλικούς πιγκουίνους.

Το 1972, ένας από τους βασιλικούς πιγκουίνους του κήπου βαφτίσθηκε Νιλς Όλαφ, από τα ονόματα του Νορβηγού ταγματάρχη Νιλς Εγέλιεν, που τακτοποίησε τα της υιοθεσίας του, και του τότε βασιλιά Όλαφ της Νορβηγίας. Έκτοτε το όνομα έχει δοθεί σε άλλους δύο. Ένας απο αυτούς ο ταξίαρχος του βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=CeXP_Btb2yQ

Περισσότεροι από 50 Νορβηγοί στρατιώτες βρίσκονται στη Σκωτία για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση The Royal Edinburgh Military Tattoo και είναι έθιμο γι' αυτούς, όταν βρίσκονται στην πόλη, να προβιβάζουν τον πιγκουίνο.