Ανεβαίνει το ενδιαφέρον των Τσέχων τουριστών για τα νησιά του Ιονίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 12:31

Ανεβαίνει το ενδιαφέρον των Τσέχων τουριστών για τα νησιά του Ιονίου

Η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής τουριστικός προορισμός για την Τσεχία, με αφίξεις 368.000 408.000 Τσέχων τουριστών κατά το 2018, αριθμός αυξημένος κατά 8,5% σε σχέση με το 2017.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι παραμένει σημαντικός τουριστικός προορισμός των Τσέχων όσον αφορά στις κρατήσεις των τουριστικών γραφείων και εντός του 2019. Η μεγαλύτερη τουριστική ροή φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί στα μεγάλα νησιά όπως η Ρόδος και η Κρήτη, ενώ ανεβαίνει το ενδιαφέρον για την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο. Στην Ελλάδα, προτιμώνται τα ξενοδοχεία τριών ή τεσσάρων αστέρων. Ανοδικές τάσεις φαίνεται να παρουσιάζουν και η Τουρκία και Αίγυπτος.

Η Ελλάδα εξυπηρετείται με απευθείας σύνδεση Πράγας-Αθήνας της Αegean, όσο και με πληθώρα πτήσεων charter προς συγκεκριμένες τουριστικές τοποθεσίες ιδιαίτερα της νησιωτικής χώρας, κατά τους θερινούς μήνες.

Σκόπιμο είναι να επισημανθεί ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Τσεχία προς την Ελλάδα. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατόν, πρώτον, με την προώθηση ενός ευρύτερου φάσματος προορισμών καλοκαιρινών διακοπών στη χώρα μας, καθώς ο Τσέχος τουρίστας είναι εξοικειωμένος μόνο με τις συνήθεις γνωστές επιλογές, και, δεύτερον, με την κατάλληλη προώθηση εναλλακτικών προορισμών και ειδών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, με έμφαση σε τουριστικά προγράμματα που προβάλλουν π.χ. την οινική ελληνική κληρονομιά κ.α.