Πάτρα: Αποζημίωση 170.000 ευρώ στο παιδί που έχασε το μάτι του από τα πυροτεχνήματα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 12:18

Πάτρα: Αποζημίωση 170.000 ευρώ στο παιδί που έχασε το μάτι του από τα πυροτεχνήματα

Η απόφαση του δικαστηρίου για το περιστατικό που είχε συμβεί στο Πατρινό Καρναβάλι του 2014 

"Καμπάνα" 170.000 ευρώ αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πατρών εις βάρος τους πυροτεχνουργού, υποχρεώνοντάς τον να πληρώσει το παραπάνω ποσό στην οικογένεια του παιδιού που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι του. 

Πρόκειται για το περιστατικό που είχε συμβεί στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού το 2014 και το οποίο είχε απασχολήσει το πανελλήνιο. Το παιδί είχε χάσει από τα θραύσματα των πυροτεχνημάτων το 90% της όρασης του από το αριστερό μάτι. 

Το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η οικογένεια του 11χρονου παιδιού τότε, αποφάσισε την αποζημίωση των 170.000 ευρώ για το περιστατικό που είχε γίνει, έχοντας ως σκεπτικό του ότι ο πυροτεχνουργός δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όσους παρακολουθούσαν την εκδήλωση. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση, είχε εισχωρήσει υγρασία στα πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα το ατύχημα που τραυμάτισε τον 11χρονο να είναι σοβαρό. Κάτι που, σύμφωνα πάντα με την απόφαση, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της εκδήλωσης. 

Ο έλεγχος όμως αυτός είχε γίνει τρεις μήνες πριν, όταν είχε γίνει η παραλαβή τους από την Κίνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο πυροτεχνουργός είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση, αλλά άσκησε έφεση.

patrasevents.gr


Ετικέτες: