Κ. Πελετίδης: Η «Ολυμπία οδός» και τα έργα για το τρένο θα «πνίξουν» Ψαθόπυργο, Αραχωβίτικα, Ρίον, Αγ.Βασίλειο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:00

Κ. Πελετίδης: Η «Ολυμπία οδός» και τα έργα για το τρένο θα «πνίξουν» Ψαθόπυργο, Αραχωβίτικα, Ρίον, Αγ.Βασίλειο

Τον κίνδυνο η «Ολυμπία Οδός» και τα έργα για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, να προκαλέσουν μεγάλης έκτασης πλημμύρες  στον Ψαθόπυργο, τα Αραχωβίτικα, τον Άγιο Βασίλειο και το Ρίο, με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, επεσήμανε ο Δήμαρχος Πατρεών Κ. Πελετίδης, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία .

Σύμφωνα με το Δήμαρχο της Πάτρας, δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα, ώστε σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης να διευθετηθούν τα νερά και να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές, παρόλο που το πρόβλημα έχει εντοπιστεί εγκαίρως και έχει προ πολλού ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο.

Ο τρόπος με τον οποίο στην περίπτωση κατασκευής της «Ολυμπίας Οδού», έγινε με την ανοχή των συναρμόδιων υπουργείων, η διαχείριση των ομβρίων υδάτων, αποτελεί μέγα ζήτημα, καθώς στην ουσία οι κατασκευάστριες εταιρείες το μόνο που έκαναν, ήταν να «μεριμνήσουν» για τη διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων νερού, στο υπάρχουν σύστημα απορροής υδάτων που είχαν κοινότητες  όπως ο Ψαθόπυργος, τα Αραχαβίτικα, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίον , αδιαφορώντας για το γεγονός, πως οι συγκεκριμένες υποδομές είναι κατασκευασμένες για να δέχονται μικρές μόνο ποσότητες υδάτων.

Στην ουσία, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των συγκεκριμένων περιοχών, από τις οποίες διέρχεται η «Ολυμπία Οδός» αλλά και ο σιδηρόδρομος, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, με τους αρμοδίους να αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές αλλά και για τις περιουσίες .

gefira 600x385

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της χειμερινής περιόδου, ο Δήμος της Πάτρας, έφερε στο «προσκήνιο» και το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας για την πόλη της Πάτρας, περιοχές της οποίας απειλούνται από ποτάμια και χειμάρρους, όπως ο Χάραδρος, η Παναγίτσα και η Ξυλοκέρα. Ο καθαρισμός αυτών των χειμάρρων πρέπει να γίνει άμεσα. Ωστόσο για μία ακόμα φορά δεν υπάρχει η απαιτούμενη χρηματοδότηση από την πολιτεία.

patrastimes.gr