ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ - Νο 15: «Μαρίνα στον Πόρο με… φως-νερό-τηλέφωνο»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 10:59

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ - Νο 15: «Μαρίνα στον Πόρο με… φως-νερό-τηλέφωνο»

Νο 15 - «Μαρίνα στον Πόρο με… φως-νερό-τηλέφωνο»

Στον Πόρο οι μαγαζάτορες προσπαθούν να μην πεθάνουν.

Ο καημός τους είναι τα πλωτά στο Λιμάνι.

Οι «προηγούμενοι» που «Θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου», έκαναν μια μελέτη προμήθειας πλωτών για 80 κότερα, κάνανε χοροθέτηση του Λιμανιού και βρήκαν οι παλιάνθρωποι και χρήματα για την αγορά και τοποθέτηση.

Πάω εγώ ο «Απελευθερωτής» παραμονές των εκλογών του 2010 και τους το σκάω το παραμύθι στην προεκλογική μου ομιλία στον Πόρο.

«Ποια πλωτά και μπούρδες. Θα παλέψω να ολοκληρώσω την Μαρίνα με… φως-νερό-τηλέφωνο»

Τους είπα πως η «δική μου Μαρίνα» θα είναι για 180 κότερα και όχι σαν τα πλωτά των «άλλων» με τα 80 κοτεράκια που ο Θεός να τα κάνει κότερα.

Τσιμπήσανε οι άπληστοι που θέλανε και Μαρίνα και με ψηφίσανε.

Ασφαλώς Μαρίνα δεν τους έφτιαξα ποτέ, ούτε βέβαια έβαλα τα πλωτά, γιατί εγώ δεν τους χαραμίζω τους Ποριώτες για 80 ψωροκοτεράκια.

Κάθομαι αραχτός στην παραλία στο Αργοστόλι που φτιάχτηκε με τα λεφτά του Λιμανιού του Πόρου και χαζεύω τα κότερα που κανονικά θα έπιαναν στον Πόρο.

Όχι δεν «οραματίζομαι» την Μαρίνα του Πόρου, απλά σκέφτομαι τι ψέμα θα τους πως ξανά για να μην φτιαχτεί η Μαρίνα του Πόρου.

Αυτό είναι το πρόβλημα μου.

Για να πάρω τον Αντιδήμαρχο μου .

«Έλα ρε Σπυρο-Νικόλα. Θα ρθω για το προεκλογικό παραμύθι στον Πόρο. Θα με ζαλίσουνε πάλι με τα πλωτά. Κάνε λίγο προεργασία. Πέστους πως θα φέρουμε άλλα 2 παγκάκια, θα αλλάξουμε 4 γλόμπους και θα βάλουμε 6 μπουκαμβίλιες. Μην ξανοιχτείς με τους χωριάτες. Ως εκεί και πολύ τους»

Δίπλα μου ήταν ο ογκόλιθος ο άλλος Αντιδήμαρχος μου ο Νικολάκης ο «Προμαντζαρίκος» και άκουγε.

Συγκινημένος μου λέει:

«Είσαι μεγάλη ψυχή Δήμαρχε. Άκου 2 παγκάκια στον Πόρο; Αυτοί Δήμαρχε θα σε ψήφιζαν και με λιγότερα. Τους αρέσει το παραμύθι».

(Από την ανέκδοτη συλλογή Μύθων του Αλέκου Παρίση των Εκδόσεων Gaidaros)

pari

kefalonitis-onos.blogspot.com