Το Ελληνικό Κολέγιο & η Θεολογική Σχολή Βοστώνης τιμούν ως επίτιμο διδάκτορα τον κορυφαίο χειρουργό Κεφαλονίτη Δρ. Ανδρέα Τζάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 20:27

Το Ελληνικό Κολέγιο & η Θεολογική Σχολή Βοστώνης τιμούν ως επίτιμο διδάκτορα τον κορυφαίο χειρουργό Κεφαλονίτη Δρ. Ανδρέα Τζάκη


Tο Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης τιμούν με απονομή επίτιμου διδακτορικού τον διεθνούς φήμης κορυφαίο ομογενή χειρούργο Δρ. Ανδρέα Τζάκη.  Η εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια των τελετών αποφοίτησης σήμερα Σάββατο 21 Μαΐου, στο Αθλητικό Γυμναστήριο της Σχολής, το Pappas Auditorium, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου.

Ο Δρ. Τζάκης είναι ένας μεγάλος επιστήμονας που ανοίγει νέες προοπτικές στην ιατρική επιστήμη. Γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Ο πατέρας του καταγόταν από την Κεφαλληνία και είναι ο πρώτος χειρουργός που πραγματοποίησε επιτυχή μεταμόσχευση παγκρέατος, καθώς και μεταμόσχευση ήπατος μπαμπουίνου σε άνθρωπο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπως είχε γράψει στο παρελθόν ο «Εθνικός Κήρυξ».

Το όνομά του έχει γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες διότι έκανε την πρώτη μεταμόσχευση επτά οργάνων στην ιστορία του ιατρικού κόσμου. Εκανε σ’ ένα κοριτσάκι μόλις 10 μηνών μεταμόσχευση ήπατος, στομάχου, παγκρέατος, λεπτού και παχέως εντέρου και δύο νεφρών.

Ο Δρ. Τζάκης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία έφυγε από την Ελλάδα για τη Νέα Υόρκη σε ηλικία 27 ετών για να συνεχίσει τις σπουδές του. Στη Νέα Υόρκη έκανε ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής. Κάποια στιγμή θέλησε να ασχοληθεί με τη χειρουργική του ήπατος.

Τον προσέλαβε ο διάσημος καθηγητής και πρωτοπόρος στις μεταμοσχεύσεις, ο Δρ. Τhomas Starzi, κι έκτοτε αναδείχθηκε κορυφαίος στον τομέα του σε παγκόσμιο επίπεδο. Διετέλεσε καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος Μεταμοσχεύσεων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο. Επί έντεκα χρόνια διευθυντής της Παιδιατρικής Ηπατολογίας και Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. Το 1994 ανέλαβε τη διεύθυνση του νεοσυσταθέντος χειρουργικού τμήματος ήπατος και μεταμοσχεύσεων της Ιατρικής Σχολής του Μαϊάμι όπου παρέμεινε μέχρι πρόσφατα, ενώ πριν λίγους μήνες διορίστηκε στο Cleveland Clinic στην πόλη Fort Lauderdale στη Φλόριδα.

Ο Δρ. Τζάκης έχει βοηθήσει εκατοντάδες ασθενείς ελληνικής καταγωγής εξ’ Αμερικής, αλλά και εξ Ελλάδος με εξειδικευμένες εγχειρήσεις μεταμοσχεύσεων.

ekirikas.com




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ