11ο Συνέδριο Παγκόσμιας Ομοσπονδίας "Οδυσσεύς"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 07:05

11ο Συνέδριο Παγκόσμιας Ομοσπονδίας "Οδυσσεύς"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο ,16 Μαΐου 2015, στη Νέα Υόρκη οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων "ΟΔΥΣΣΕΥΣ". Με τον διακεκριμένο Καθηγητή της διασποράς κ.Κ.Ευθυμίου να αναπτύσσει το θέμα : Νέα Προγράμματα Ελληνομάθειας για την Ομογένεια και τον Α/Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Ε.Κεκάτο να αναφέρεται στις Στρατηγικές Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Νησιού.

Με την αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ κ.κ.Συνέδρων ολοκληρώθηκε η πρώτη Ενότητα των Εργασιών. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι διαδικασίες απολογισμού του απερχόμενου Συμβουλίου και οι Εκλογές για την Ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που ομόφωνα εκλέχθηκε ως Πρόεδρος ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους , κ.Διονύσης Βλάχος.

Στη συνέχεια αργά το απόγευμα σε μια εορταστική Δεξίωση , που τίμησαν με την παρουσία τους τα Μέλη και οι Θεσμικοί εκπρόσωποι της Παροικίας έγινε η απονομή του "Οδύσσειου Βραβείου" στα εξέχοντα Μέλη της Διασποράς , κ.Γ.Αλεξίου και κ.Γ.Φακίρη.

Σήμερα Κυριακή , μετά τον εκκλησιασμό στην Εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στο Manhattan, ο κ.Κεκάτος θα κάνει την ιστορική αναφορά στην "Ένωση των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα".

kek2