Η εναρκτήρια τελετή της «Εβδομάδας του απόδημου 2013» (εικόνες) - ανανεωμένο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2013 09:29

Η εναρκτήρια τελετή της «Εβδομάδας του απόδημου 2013» (εικόνες) - ανανεωμένο

Ξεκίνησαν χθες, στο χώρο της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης στο Αργοστόλι οι τετραήμερες εκδηλώσεις για την εβδομάδα του απόδημου 2013 που διοργανώνονται από την παγκόσμια ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς».

Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς των επισήμων ακολούθησε η διάλεξη για τα 17 χρόνια πρωτοποριακής δράσης της ομοσπονδίας «Οδυσσεύς»  από τους κυρίους Φ. Ρασσιά, , Β’ Α/Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και Α. Κονιδάρη, Προϊστάμενο του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ, πλαισιωμένη από παρουσίαση του ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) της ομοσπονδίας με τους σημαντικούς σταθμούς στην πολύχρονη παρουσία της.

Στο δεύτερο μέρος των διαλέξεων ακολούθησε παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Καρδιουχειρουργικής Πέτρου Αλιβιζάτου με τίτλο «Αποστολή.. το Τίμημα» με προϊδέαση από τον εκπαιδευτικό Η. Τουμασάτο.

Τον κύκλο των διαλέξεων έκλεισε ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος ο οποίος μίλησε για τις πρωτοβουλίες προώθησης και ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού της Κεφαλονιάς στο Ευρωκοινοβούλιο και τη δημιουργία του δικτύου «Ring Rise».

Την εκδήλωση έκλεισε μουσικό πρόγραμμα με συναυλία της χορωδίας Αργοστολίου.

Αξίζει να αναφερθεί  ότι επίτιμος πρόεδρος της «εβδομάδας» είναι ο ακαδημαϊκός και καθηγητής του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ , συμπατριώτης μας,  Αθ. Φωκάς.

Στην εναρκτήρια τελετή παρευρέθηκαν ομογενείς  από κάθε γωνιά του πλανήτη και πλήθος επισήμων, μεταξύ των οποίων ο  Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κκ Σπυρίδωνας, η Βουλευτής κ. Α. Θεοπεφτάτου, ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, ο Δήμαρχος κ. Α. Παρίσης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σταύρος Τραυλός κ.α.

Χρήστος Λαμπράκης


 

Ο Δήμος για την Εβδομάδα του Αποδήμου

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης παραβρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στην έναρξη του τετραήμερου προγράμματος εκδηλώσεων για την «Εβδομάδα του Αποδήμου 2013» που διοργανώνεται από την παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς».

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς σε σύντομο χαιρετισμό του είπε τα ακόλουθα:

 

«Με ξεχωριστή τιμή καλωσορίζω στο νησί μας την οικογένεια των απόδημων που αποτελούν τους πιο ξεχωριστούς συγγενείς και φίλους μας.

 

Η Κεφαλλονιά χρωστά πολλά στους απόδημους μας, με όποια μορφή έχει αυτή η πολύτιμη ιδιότητα, δηλαδή είτε είναι ναυτικοί, είτε είναι οικονομικοί μετανάστες, είτε είναι άνθρωποι των γραμμάτων ή των τεχνών.

 

Σε όποιο σημείο του πλανήτη  και να πας θα συναντήσεις Κεφαλλονίτη, που αποτελεί διαχρονικά το συνώνυμο της επιτυχίας, της προόδου και της ευημερίας.

 

Ως Δήμαρχος,  που έχω την τιμή να υπηρετώ το νησί μας, από την πρώτη στιγμή ξεχώρισα το σημαντικό έργο της ομοσπονδίας αλλά και όλων των συλλόγων  που την απαρτίζουν ή πρόκειται να την απαρτίσουν.

 

Γι΄ αυτό το λόγο και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Α/Δήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού  κ. Ευάγγελο Κεκάτο, διευρύναμε την ήμερα του Απόδημου σε εβδομάδα ξεχωριστών εκδηλώσεων όπου δίνονται πολλαπλές ευκαιρίες για συνεργασία και ανάπτυξη.

 

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Αθανάσιο Φωκά, ο οποίος είναι ο επίτιμος πρόεδρος του συνεδρίου, όπως επίσης και τον διάσημο καρδιοχειρουργό με διεθνή ακτινοβολία κ Πέτρο Αλιβιζάτο, που μας δίνει τη χαρά να παρουσιάσουμε το βιβλίο του,  στην τελετή έναρξης.

 

Επίσης τον Υπουργό κ. Αρσένη αλλά και όλους τους ομιλητές και παράγοντες που απαρτίζουν τις εκδηλώσεις της εβδομάδας του Απόδημου.

 

Εύχομαι καλή διαμονή και καλή επιτυχία στις εργασίες.»