ΕΛΜΕΚΙ: Να μην περάσουν οι αυξήσεις και τα νέα χαράτσια στη ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 09:51

ΕΛΜΕΚΙ: Να μην περάσουν οι αυξήσεις και τα νέα χαράτσια στη ΔΕΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ & ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τις νέες δραματικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και την είσπραξη των χαρατσιών μέσα από τους λογαριασμούς, που θα οδηγήσουν σε μαζικές διακοπές ρεύματος στις φτωχές οικογένειες. Οι ρυθμίσεις που είναι ενταγμένες στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και το Μνημόνιο, υλοποιούνται από κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία – διοικήσεις, βαθαίνουν την ιδιωτικοποίηση στη ΔΕΗ και καταστρατηγούν το δικαίωμα στο ηλεκτρικό ρεύμα, που στις σημερινές συνθήκες σημαίνει καταδίκη σε θάνατο. Σ' αυτές τις συνθήκες καλούν τα σχολεία να πληρώσουν ρεύμα και απειλούν με διακοπή.

Η ΔΕΗ πρέπει να είναι πραγματικά δημόσια. Δεν μπορεί να συνυπάρχει με ιδιωτικές εταιρείες, είτε ελληνικές είτε ξένες και η ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση πρέπει να συμπεριλάβει όλες τις νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας πρέπει να ανήκουν στο λαό. Σήμερα μπορούμε και επιβάλλεται να έχουμε ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ για τα σχολεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους, ακόμη και αυτούς που μπορούν να πληρώσουν, να μην πληρώσουν τα χαράτσια για να δυναμώσει η πίεση, για να μην πάμε σε χειρότερη τιμολογιακή πολιτική. Κανένα σχολείο να μην πληρώσει λογαριασμούς ΔΕΗ – νερού και τηλεφώνου. Εδώ και τώρα να συντονιστούμε με τις Λαϊκές Επιτροπές και το Εργατικό Κέντρο προκειμένου να σταματήσουμε τις διακοπές ρεύματος, που αυτή τη φορά θα είναι μαζικές. Να καταργηθεί το ίδιο το χαράτσι και να μην εισπράττεται ούτε από της ΔΕΗ ούτε από την εφορία. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε πέντε έξι φόρους για τα σπίτια ούτε δεχόμαστε η ενιαιοποίηση που θα γίνει να είναι άθροισμα φόρων αντί μίας λογικής φορολόγησης για το λαό. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που τη δημιούργησε.

Αργοστόλι 18 Δεκέμβρη 2012

Για τη ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                  Γαλιατσάτος Νικόλας