ΕΛΜΕΚΙ: Συναγερμός για την ειδική αγωγή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 07:45

ΕΛΜΕΚΙ: Συναγερμός για την ειδική αγωγή

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!!!ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός για το λουκέτο που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία ειδικής αγωγής και στα ΚΕΔΔΥ. Η πολιτική αυτή υλοποιεί τις κατευθύνσεις ΕΕ – ΟΟΣΑ – κεφαλαίου, πετά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον καιάδα. Με το νομοσχέδιο τα ειδικά σχολεία μετατρέπονται σε Κέντρα Υποστήριξης (!) μιας ενότητας σχολικών μονάδων γενικής αγωγής, με σκοπό να συντονίζουν τις σχολικές μονάδες μέλη τους, ώστε υποτίθεται να εντάσσουν και να υποστηρίζουν τους μαθητές με αναπηρία και τα αντίστοιχα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης. Η ευθύνη για τη διδασκαλία παιδιών με ειδικές ανάγκες μεταφέρεται στον εκπαιδευτικό της τάξης του γενικού σχολείου. Ένα καθήκον, στο οποίο, με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. Ανοίγουν διάπλατα την πόρτα, ώστε η γνωμάτευση να παρέχεται από ιδιωτικά ιατροπαιδαγωγικά κέντρα και η όποια παρέμβαση θα εναπόκειται στους «φιλάνθρωπους» και στις ΜΚΟ. Είναι, τέλος, χαρακτηριστικό ότι με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, καταργείται η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής.

Την ίδια ώρα που οι μαθητές με ειδικές ανάγκες ωθούνται στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής θα χάσουν τις οργανικές θέσεις τους ή δε θα διοριστούν ποτέ, αν είναι αναπληρωτές και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να εργαστούν στην ειδική αγωγή ξανά. Η διαδικασία αυτή, που έχει ήδη ξεκινήσει εντάσσεται στη λογική της γενικευμένης «ένταξης», χωρίς επιστημονικά κριτήρια και ανεξάρτητα αν το παιδί μπορεί ή όχι να ενταχθεί στο γενικό σχολείο! Έτσι το αστικό κράτος αποποιείται την υποχρέωση που έχει στον τομέα της ειδικής αγωγής και φορτώνει την ευθύνη και το κόστος στις πλάτες των γονιών. 185 χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες, μαζί με τις οικογένειές τους, παραδίδονται ως βορά στην επιχειρηματική κερδοσκοπία.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι είναι υπόθεση όλου του λαού να σταματήσει το έγκλημα:
• να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της σφαγής
• αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή
• να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
• να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της ειδικής αγωγής χωρίς όρους και προϋποθέσεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
10 π.μ. συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Αργοστόλι 17 Δεκέμβρη 2012

Για τη ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                               Γαλιατσάτος Νικόλας