ΕΛΜΕΚΙ: Κανονικά αύριο η κινητοποίηση για τις μεταφορές των μαθητών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 15:40

ΕΛΜΕΚΙ: Κανονικά αύριο η κινητοποίηση για τις μεταφορές των μαθητών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που ανέπτυξαν πρωτόγνωρη πρωτοβουλία σε όλα σχεδόν τα σχολικά συγκροτήματα, διεκδικώντας το δικαίωμα σε δημόσιες δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές. Σήμερα Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκαν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις Γονέων, παραστάσεις στην Περιφέρεια, συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων και Σχολικών Συμβουλίων, ενώ πολύπλευρα εκφράστηκε και η διαμαρτυρία των μαθητών. Κάτω από την πίεση αυτή και ενόψει της προγραμματισμένης κινητοποίησης για αύριο Τρίτη 4 Δεκέμβρη η Περιφέρεια προέβη σε μια μερική αντιμετώπιση του προβλήματος. Έτσι, αύριο ΚΤΕΛ και Τουριστικά Λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα σχολικά δρομολόγια. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα δεν θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει ότι συνολική διευθέτηση και αντιμετώπιση στο πρόβλημα των μεταφορών δε μπορεί να υπάρξει, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και μετακυλύει το οικονομικό βάρος της εκπαίδευσης ολοένα και περισσότερο στις πλάτες των γονιών. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Όπως μπροστά μας είναι η απουσία πετρελαίου στα σχολεία, οι τεράστιες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, η ασφάλεια και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι προωθούμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων και τόσα άλλα. Ο αγώνας θα είναι μακρόχρονος γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική λύση χωρίς ανατροπή του πυρήνα αυτής της πολιτικής, που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό.

Γι' αυτό
Κανείς να μην κάνει ούτε βήμα πίσω
όλοι και όλες στην κινητοποίηση:

ΤΡΙΤΗ 4 Δεκέμβρη
10.30 π.μ. στη Νομαρχία
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν «παρών» στην στάση εργασίας της ΕΛΜΕ-ΚΙ και τα σχολεία όλης της Κεφαλονιάς σε μαζική κάθοδο στο Αργοστόλι.

Αργοστόλι 3 Δεκεμβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                          Μαντζουράτος Δημήτρης