ΕΛΜΕΚΙ: Εμπαιγμός της κυβέρνησης η σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 09:28

ΕΛΜΕΚΙ: Εμπαιγμός της κυβέρνησης η σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί εμπαιγμό τις εξελίξεις σχετικά με τη σίτιση των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Αφού οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτοδύναμες είτε σε σύμπραξη με ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ, τους εξαθλίωσαν με μισθούς των 600 ευρώ και εξανέμισαν το δικαίωμά τους να βρεθούν κοντά στις εστίες τους (μετάθεση), εξήγγειλαν συσσίτια. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς και κάτω από τις διεκδικήσεις του κλάδου για άμεσα μέτρα ανακούφισης (όπως η δωρεάν σίτιση - στέγαση), πριν ακόμη τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Κουρής, όπως μας ανέφερε μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δεσμεύτηκε για άμεση έναρξη της σίτισης για όλους όσους βρίσκονται στο νοίκι, με 1, 5 – 2 ευρώ τα δύο γεύματα στη λέσχη του ΤΕΙ. Τόσο η ΕΛΜΕ-ΚΙ όσο και η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ανέργων συνέδραμαν με τις λίστες των ενδιαφερομένων που ζήτησε η Περιφέρεια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ και πρώην Υπουργό κ. Μαραβέγια, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην υλοποίηση της δέσμευσης, του ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για το ζήτημα. Στη συνέχεια, αφού κοινοποιήθηκε η συνομιλία στον κ. Κουρή, υπήρξαν νέες επαφές μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΙ και τελικά πληροφορηθήκαμε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι η σίτιση ξεκινά αλλά με αντίτιμο 5 ευρώ!!! Κι αυτό όταν υπάρχουν προσφορές σε φαγητό που ξεκινούν από τα 3 ευρώ σε ταβέρνες ή κέτερινγκ.

Αυτό είναι το «υπόδειγμα της σίτισης» για την Κεφαλονιά, που χρησιμοποιεί επικοινωνιακά το Υπουργείο Παιδείας!!! Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η σίτιση των συναδέλφων είναι σκέτη κοροϊδία. Βεβαίως, τι ενδιαφέρον μπορεί να δείξει μια κυβέρνηση για τους αναπληρωτές και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, όταν ετοιμάζεται για τις μαζικές απολύσεις τους – μαζί με τους «επίορκους» και όσους άλλους απαιτούν να απολυθούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις; Από εκεί και πέρα δεν επιτρέπουμε σε κανέναν παράγοντα να ξιφουλκεί εναντίον συναδέλφων μας. Οι πολιτικές τις οποίες στηρίζουν έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση. Αυτά για την ιστορία και την αποκατάσταση της αλήθειας...

Αργοστόλι 1 Δεκεμβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                Μαντζουράτος Δημήτρης