ΕΛΜΕ-ΚΙ: Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο ενάντια στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:25

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο ενάντια στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3Ο ΝΟΕΜΒΡΗ - 6 μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ, για το Ασφαλιστικό, αποτελούν συνέχεια και εμβάθυνση της αντιασφαλιστικής πολιτικής όλων των προηγούμενων χρόνων από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, "κορωνίδα" της οποίας αποτελεί ο νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ). Ο νόμος Κατρούγκαλου και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων οδήγησε σε ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 40% του συντάξιμου μισθού, από 80% περίπου που ήταν την προηγούμενη δεκαετία. Θεσμοθετήθηκε η ρήτρα βιωσιμότητας των Ταμείων με την οποία αίρεται η υποχρεωτική καταβολή των επικουρικών συντάξεων, που οδηγεί με ακρίβεια στη μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Διαχωρίστηκε η κύρια σύνταξη σε εθνική και ανταποδοτική, που οδηγεί στην παροχή μιας βασικής σύνταξης φτώχειας από το κράτος και στην απόσυρση της εγγύησής του από την ανταποδοτική σύνταξη.

Πάνω σε αυτό το έδαφος πατά σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και βάζει σε νέα φάση την πορεία της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης

Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να αντικαταστήσουν τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα με ιδιωτικά και αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα. Να αντικαταστήσουν την κρατική δέσμευση για συγκεκριμένες παροχές στο τέλος του εργάσιμου βίου με το «τζογάρισμα» των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση. Να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο την χρηματοδότηση της κύριας και της επικουρικής ασφάλισης από την εργοδοσία και το κράτος.

Και μπορεί η κυβέρνηση να ξεκινά από τις επικουρικές συντάξεις, ωστόσο στόχος της είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης. Στο επίκεντρο βρίσκεται το χτύπημα του ίδιου του πυρήνα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη μετατροπή της Ασφάλισης σε αυστηρά ατομική υπόθεση.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης

Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε :

  • για το δικαίωμα όλων στην Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.
  • για επαναφορά όλων των απωλειών που υπέστησαν οι συντάξεις (μνημονιακές μειώσεις, επανυπολογισμός, 13η και 14η σύνταξη κλπ),
  • ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να βάζουν στον κουμπαρά τους τα δισεκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών μας εισφορών.

Δεν ξεχνάμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με σκληρούς αγώνες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και συνταξιούχων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σάββατο 30 Νοέμβρη, 6 μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι 28/11/19

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ