Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 19:43

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ενάντια στην απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ι/Υ Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 23/11 και ώρα 09.30 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Κεφαλονιάς “Ο Κέφαλος”, όπου θα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβoύλιο Ιονίων Νήσων, ενάντια στην απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση από την εταιρεία ESA Security Solutions του συναδέλφου Νίκου Γκισγκίνη, εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Σωματείου μας και εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων.

Η εν λόγω εταιρεία, που διαχειρίζεται, για λογαριασμό της FRAPORT την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, απολύει το συνάδελφο για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.

Η απόλυση αυτή είναι καθαρά τρομοκρατική και εκδικητική καθώς πρόκειται για το μόνο συνάδελφο που απολύεται και ενώ υπήρχε δέσμευση από πέρυσι ότι το σύνολο των συναδέλφων στο χώρο της φύλαξης του αεροδρομίου θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις και θα μετατρεπόταν σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε τώρα όλους τους φορείς που έχουν πάρει αποφάσεις στήριξης για την ανάκληση της απόλυσης να παραβρεθούν μαζικά, όλους τους φορείς που δεν έχουν πάρει να συνεδριάσουν τώρα και να στηρίξουν αυτή τη δραστηριότητα και όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους του νομού να δώσουν βροντερό παρών στη συγκέντρωση για να διατρανώσουμε όλοι μαζί ότι δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους χώρους δουλειάς, να επιβάλλει το δόγμα «τάξις και ασφάλεια», να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αντεργατικά μέτρα που θεμελίωσαν με τους “αναπτυξιακούς νόμους”, επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της, σε όποιον απεργεί, προετοιμάζοντας και προλειαίνοντας το έδαφος και για άλλες απολύσεις.

Η μάχη για την ανάκληση αυτής της απόλυσης είναι μάχη για τα στοιχειώδη εργατικά μας δικαιώματα, για να μπορούμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια και όχι με το “καρότο και το μαστίγιο” για ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

  • Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ