Eνημερωτικό δελτίο της Alliance Française του Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 11:09

Eνημερωτικό δελτίο της Alliance Française του Αργοστολίου

Cinéphiles και Francophiles στη Γαλλικής σχολής ,  Alliance Française του Αργοστολίου.

Chersamis , Φίλες και Φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς, μέλη, καθηγητές γαλλικών, μαθητές και φίλους, που παρακολουθήσατε τις βραδιές  αφιερωμένες στο γαλλικό κινηματογράφο.

Οι προβολές διοργανώθηκαν με επιτυχία στον κήπο της Γαλλικής σχολής , Alliance Française του Αργοστολίου, με τη βοήθεια του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Μεταξύ  μιας μουσικής κωμωδίας και  μιας δραματικής κωμωδίας, ανάμεσα σε μια απίστευτη περιπέτεια και ένα κοινωνικό δράμα, ανάμεσα σε μια ιστορία αγάπης και μια αστυνομική ίντριγκα, υπήρχε κάτι για όλα τα γούστα..

Το ενδιαφέρον σας ήταν ολοφάνερο με τα σχόλια που προκάλεσε κάθε ταινία και τη συμμετοχή πολλών από εσάς κατά τη διάρκεια των 9 εβδομάδων.

Ο σκοπός ήταν όχι μόνο να περάσετε ευχάριστα αλλά και να σας κάνουμε να ανακαλύψετε ή να γνωρίσετε καλύτερα την ποικιλία και τον πλούτο του γαλλικού κινηματογράφου διαχρονικά.
Mε  τη δράση αυτή, συμβάλαμε στη διάδοση της Γαλλοφωνίας και στην πολιτιστική ζωή της Κεφαλονιάς.   

Σε αυτή την επιτυχία, συνέβαλαν επίσης τόσο οι προσωπικές πρωτοβουλίες όσο και οι τοπικές επιχειρήσεις:

Mythos Catering, Gentilini Wine, Xaritatos Wineyard, Foivos wine of greece, και το βιβλιοπωλείο Σταματελάτος,  που υποστήριξαν όλες αυτές τις βραδιές.

Η τεχνική ομάδα της εταιρείας ΗΧΩ, η οποία μας επέτρεψε να κάνουμε αυτές τις προβολές σε καλές συνθήκες.

Η ένωση των Ρετρό οχημάτων της Κεφαλονιάς με τα οχήματα μιας άλλης εποχής. 
Ο κηπουρό μας, που χάρη σε αυτόν δημιουργήσαμε ένα φιλόξενο περιβάλλον,  αντίστοιχο με άλλα θερινά σινεμά που τόσο δημοφιλή είναι στην Ελλάδα.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Έτσι, η Alliance Française του Αργοστολίου, εκτός από τη μακρά και πολύ καλή φήμη της στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι είναι επίσης ένας χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις ικανές να προσελκύσουν το ενδιαφέρουν των κατοίκων της Κεφαλονιάς και των επισκεπτών της .

Η Alliance Française του Αργοστολίου θα είναι κοντά σας όχι μόνο από διδακτικής πλευράς αλλά και με νέες προτάσεις για πολύ ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δράσεις.

Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές!

Tο Δ.Σ. και o Διευθυντής της Alliance Française του Αργοστολίου
https://www.facebook.com/1908alliancefr