Ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό με την αστυνομία στην Εφορία Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 19:33

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό με την αστυνομία στην Εφορία Αργοστολίου

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ! Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη έδωσαν μαζί με τα κινήματα πολιτών μια δυνατή μάχη εναντίον των ανελέητων και βαθιά αντιλαϊκών μέτρων του «μνημονίου 3» που προωθούσε και ψήφισε ,τελικά, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Με συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ομιλίες και ανακοινώσεις κατέδειξαν την πλήρη αντίθεση τους στην προσπάθεια φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με τις εντολές της «τρόικα».

Αυτή την φορά όμως παρουσιάστηκε ένα νέο στοιχείο: στην απεργία των εργαζομένων της Εφορίας Αργοστολίου παρουσιάστηκε αστυνομική δύναμη με εντολή (από ποιόν;) να κρατήσει ανοικτή την πόρτα της υπηρεσίας!

Το περιστατικό αυτό δεν είχε συνέχεια χάρις στην στάση των απεργών υπαλλήλων και του συνόλου των παρευρισκομένων.

Δεν πρέπει όμως να υποτιμηθεί η σημασία και η σοβαρότητα του. Εγκαινιάζεται μια νέα συμπεριφορά της τοπικής αστυνομίας, συμπεριφορά που ασφαλώς εντάσσεται στην γενικότερη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα απέναντι σε απεργούς , φωτογράφους, δημοσιογράφους και γενικά σε όσους αμφισβητούν ενεργά την άθλια πολιτική της.
Η χρήση της κρατικής βίας και καταστολής στην ημερήσια διάταξη!

Η Ν.Σ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κεφαλονιάς-Ιθάκης καταγγέλλει στον λαό των νησιών μας την εμπλοκή της Αστυνομίας στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας. Καλεί τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας να δυναμώσουν και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους και τις διεκδικήσεις τους ,με στόχο την ανατροπή και της συγκυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει.

Αργοστόλι, 8/11/2012 Ν.Σ.Ε Κεφαλονιάς-Ιθάκης
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ