Εκκενώνεται η Νέα Υόρκη! «Σοβαρή απειλή» ο τυφώνας Sandy προειδοποίησε ο Ομπάμα – Νεκρώνουν οι συγκοινωνίες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 08:14

Εκκενώνεται η Νέα Υόρκη! «Σοβαρή απειλή» ο τυφώνας Sandy προειδοποίησε ο Ομπάμα – Νεκρώνουν οι συγκοινωνίες

Σακιά με άμμο στους δρόμους. Κόσμος να αδειάζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Στους δρόμους δεν κινείται τίποτα. Ούτε λεωφορεία, ούτε τρένα, ούτε μετρό. ΤΙΠΟΤΑ. Αυτή είναι η εικόνα της Νέας Υόρκης τις τελευταίες ώρες.

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου οχυρώνεται και περιμένει το πέρασμα του τυφώνα Sandy. Το οποίο μπορεί να είναι από άσχημο έως καταστροφικό, όπως διαμήνυσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, σε έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, ζήτησε από τους πολίτες να πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις και το κάλεσμα των αρχών για προληπτικές εκκενώσεις. Σε ορισμένες περιοχές, όπως οι παραθαλάσσιες περιοχές της Νέας Υόρκης, η εκκένωση είναι... διαταγή! Ήδη 370.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Έχουν φτιάχνει καταφύγια και για τους πολίτες και για τα ζώα! Η Sandy αναμένεται να φτάσει στις ακτές των ΗΠΑ αργά τη Δευτέρα, φέρνοντας θυελλώδεις ανέμους, πλημμύρες, ακόμη και βαριές χιονοπτώσεις.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ακινητοποιηθεί από το βράδυ της Κυριακής, καθώς οι πλημμύρες που αναμένεται να προκαλέσει το πέρασμα της Sandy μπορεί να είναι φονικές. Δεν αποκλείεται το μέτρο να επεκταθεί τη Δευτέρα ή ακόμη και την Τρίτη.

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο SANDY

Τη Δευτέρα δε θα ανοίξει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ούτε και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν αποκλείεται η Wall Street να μη λειτουργήσει ούτε την Τρίτη.
Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς τη Νέα Υόρκη την Κυριακή και θα αναστείλει τις περισσότερες προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα.
Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ
Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ
Τα μεσάνυχτα (0:00 GMT), ο τυφώνας ήταν σε απόσταση 780 μιλίων νότια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες (NHC) στο Μαϊάμι.
Ο Σάντι κινείται με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά καθώς ο τυφώνας κινείται σε ψυχρότερα νερά. Στο μάτι του τυφώνα οι άνεμοι αυτοί κινούνται με ταχύτητα 800 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ίδιο κέντρο.
Ο σταθμός του μετρό στην Times Square
Ο σταθμός του μετρό στην Times Square
Ο τυφώνας έχει βαπτιστεί «Frankenstorm» και στο πέρασμά του από την Καραϊβική σκότωσε 66 άτομα! Θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

www.youtube.com/watch?v=yXMU2qwCVag

newsit