Ανοικτή επιστολή της ΠΑΣΕΒΕ προς τα Δ.Σ. και τα μέλη των επαγγελματικών συλλόγων Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 14:02

Ανοικτή επιστολή της ΠΑΣΕΒΕ προς τα Δ.Σ.  και τα μέλη των  επαγγελματικών συλλόγων  Κεφαλονιάς  - Ιθάκης

Προς: Τοπικούς επαγγελματικούς συλλόγους Πόρου, Σκάλας, Κατελειού, Ληξουρίου, Σάμης, Πυλάρου, Ιθάκης, Εμπορικό σύλλογο Αργοστολίου "Κράνη", Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, σύλλογο Επαγγελματιών ΒΙ.ΠΕ. Αργοστολίου, κλαδικούς επαγγελματικούς συλλόγους Κρεοπωλών, Κομμωτών, Αρτοποιών, Επισιτισμού, Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών, Λογιστών. Συνάδελφοι, Ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, η Ε.Ε. και το μεγάλο κεφάλαιο απέναντι στους χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους βρίσκεται πλέον στην πιο αποφασιστική της καμπή για το ποιός θα είναι αυτός που θα επιβιώσει. Τα νέα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και παρά τις κορόνες τους για διαπραγμάτευση, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που στηρίζουν οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις, ότι το μεγάλο κεφάλαιο δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τις αξιώσεις του, γιατί αυτές αφορούν την ίδια την επιβίωσή του μέσα στο το καπιταλιστικό σύστημα. Τα μονοπώλια όμως για να επιβιώσουν, άσχετα με το ποια διαχειριστική πολιτική θα ακολουθηθεί, θα πρέπει κάποιοι να φύγουν απ' τη μέση. Κι αυτοί είμαστε εμείς συνάδελφοι.

Δεν υπάρχει σωτήρια για κανέναν που δεν αντιπαλεύει την βάρβαρη αυτή πολιτική, γι' αυτόν που απομονώνεται, γι' αυτόν που δεν χτυπάει τη ρίζα του προβλήματος μέσα από την οργανωμένη αντιμονοπωλιακή πάλη.
Οι πρόσφατες αξιώσεις μονοπωλιακών ομίλων γι' απελευθέρωση του ωραρίου, για δραστηριοποίηση σε κλάδους που μέχρι τώρα "προστατεύονταν", τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, φανερώνουν καθαρότατα για ποιους χτυπάει η καμπάνα.

Τα νέα μέτρα έρχονται για να μας ξεπαστρέψουν, συγκεκριμένα:
• Καταργείται το ήδη κουτσουρεμένο αφορολόγητου όριο των 5.000 ευρώ.
• Εφαρμόζονται τα «αντικειμενικά» κριτήρια φορολόγησης.
• Εφαρμόζεται νέος ενιαίος φορολογικός συντελεστής 35% που θα ισχύει από το πρώτο ευρώ!
Γίνεται κατανοητό ότι αυτά τα μέτρα σε συνδυασμό με τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με την κατάργηση των δαπανών διαβίωσης, τα νέα χαράτσια σε κάθε κατοικία, σε κάθε σπιθαμή γης, σε αγροτεμάχια και σε εκτός σχεδίου περιοχές, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 40% θα οδηγήσουν εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους στην πλήρη εξαθλίωση και εκατοντάδες χιλιάδες ΕΒΕ στη χρεωκοπία.
Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Σε έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, πριν έλθουν στην επιφάνεια τα νέα μέτρα για τους ΕΒΕ, υπολογίζεται ότι τους επόμενους μήνες θα κλείσουν 190.000 επιχειρήσεις.
Όμως και 'μεις σε τοπικό επίπεδο μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, καθώς το καλοκαίρι που μόλις πέρασε έκανε πιο ευδιάκριτα τα σημάδια του μαρασμού για την πλειοψηφία των μικροεπιχειρήσεων του τουρισμού.
• Επιχειρήσεις που έκλεισαν τη σαιζόν με χρέη.
• Επιχειρήσεις που ότι έβγαλαν πάνε σε χαράτσια και άλλες φορολογικές εισφορές.
• Δραματικά μειωμένους τζίρους.
• Μειωμένη και η τουριστική περίοδος.
Συνάδελφοι τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν πάρουμε θέση απέναντι στην εφαρμοζόμενης πολιτική.
Χωρίς την οργάνωση του αγώνα μας, χωρίς τον αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό μας η κατάσταση θα χειροτερεύει για μας, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο θα αδράξει την ευκαιρία να επωφεληθεί του αφανισμού μας.

Καμία αδράνεια, καμία αναμονή, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος αν οργανωθεί σε σωστή βάση και ασφαλώς ενισχύεται μέρα με την ημέρα.

Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Γιατί όσο ο αντίπαλος μας βλέπει να "ανεχόμαστε" την επίθεσή του τόσο μεγαλώνει και η όρεξή του να μας τσακίσει.
Πάρτε απόφαση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων σας για τη συμμετοχή στην απεργία της 18 Οκτώβρη. Ζωντανέψτε τους συλλόγους σας, ζωντανέψτε το συνδικαλιστικό μας κίνημα, παραμερίσετε τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και αρκετών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργάνων που αν και πήραν απόφαση για την απεργία εντούτοις δεν παίρνουν κανέναν πρακτικό μέτρο για την επιτυχία της . Η ΕΣΕΕ επιχειρώντας την διάσπαση της κοινωνικής συμμαχίας, δεν καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, αντίθετα διοργανώνει ...«πανεμπορικό συλλαλητήριο» επιδιώκοντας να διαχωρίσει και τους έμπορους και τις διεκδικήσεις τους από τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εργαζόμενους και γενικά όλους όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Ο χειμώνας θα είναι "καυτός" και η δράση μας θα πρέπει να ενταθεί. Απαιτήστε τα μέλη των συλλόγων να γίνουν γενικές συνελεύσεις όπου οι διοικήσεις δεν έχουν "διάθεση" να το κάνουν.
Απαιτήστε το μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων την ημέρα της απεργίας.

Να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων. Στο χέρι μας είναι, να περάσουμε στην Αντεπίθεση.

Τοπική Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ