ΕΛΜΕΚΙ «ΤΑΔ Αργοστολίου: Να εξασφαλιστεί η λειτουργία του»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 09:24

Το εναπομείναν Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου βρίσκεται με τη Δαμόκλειο σπάθη της αναστολής της λειτουργίας του να αιωρείται από πάνω του.

 

Ποιο είναι το πρόβλημα:

Ενώ έχουν διασφαλιστεί οι δύο προϋποθέσεις για τη λειτουργία τριών τμημάτων (μπάσκετ, στίβος και κολύμβηση) που είναι: 1) ο απαραίτητος αριθμός των μαθητών και 2) η ύπαρξη τουλάχιστον ενός εκπαιδευτικού για κάθε τμήμα, δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά από και προς το γήπεδο. Η μεταφορά των μαθητών των ΤΑΔ, η οποία δεν καλύπτεται από τη γενική σύβαση που διέπει τις μεταφορές, είναι όρος για τη λειτουργία. Διαφορετικά κλείνει ολόκληρο το ΤΑΔ, όπως ήδη έχει κλείσει το ΤΑΔ στο Γυμνάσιο Ληξουρίου. Ήδη από πέρσι δεν λειτούργησαν τα τμήματα ποδοσφαίρου και κωπηλασίας στο Αργοστόλι. Μέσα από αυτό τον εκβιασμό οι γονείς καλούνται να βάλλουν το χέρι στην τσέπη και να αναλάβουν όλη ή ένα τμήμα της ευθύνης για τη μεταφορά των παιδιών τους.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεφαλονιάς να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο, και να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη κρατική ενίσχυση, ώστε να διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών από το σχολείο προς το γήπεδο και το αντίστροφο. Να εξασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι όροι ασφάλειας. Να μην βάλλουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Να μην περάσει το κλείσιμο του ΤΑΔ. Να εξασφαλιστούν από δύο εκπαιδευτικοί για κάθε τμήμα.
Καλούμε τους γονείς του Αθλητικού, των ειδικών σχολείων αλλά και όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, όπως και τα 15μελή των μαθητών, να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ για ΟΛΑ τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων (στελέχωση, μεταφορές, λειτουργικά κ.ά)

σήμεραΔευτέρα 24 Σεπτέμβρη
7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (δίπλα στο Νάπιερ)

Όλοι και όλες συγκροτημένα αναδεικνύουμε το λαϊκό πρόβλημα της παιδείας σε πεδίο μάχης με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΣΕΒ – ΕΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Σεπτέμβρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
10.30 π.μ. συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο