ΕΛΜΕΚΙ: Αλληλεγγύη στους γονείς που διώκονται γιατί στήριξαν τον αγώνα των παιδιών τους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 09:16

ΕΛΜΕΚΙ: Αλληλεγγύη στους γονείς που διώκονται γιατί στήριξαν τον αγώνα των παιδιών τους

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, που διώκονται από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο. Είναι πρόκληση η κλήση των γονέων σε απολογία, με τις κατηγορίες της αυτουργίας και συναυτουργίας, επειδή στήριξαν τον αγώνα των μαθητών - παιδιών τους.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων. Η προσπάθεια αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με τη γενικότερη πολιτική που ασκείται και ασκήθηκε από τις αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου. Ο χαρακτηρισμός των εργατικών – λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων σαν μορφή τρομοκρατίας από το μονοπωλιακό κεφάλαιο, τις διακρατικές ενώσεις του και το πολιτικό του προσωπικό, είχε σαν απόρροια την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ενάντια στις καταλήψεις των σχολείων) και ένα ολόκληρο αντιδραστικό νομοθετικό πλέγμα που αξιοποιεί η δικαιοσύνη.


Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η προκαταρκτική εξέταση, να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Να καταργηθεί το νέο καθεστώς για τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων που, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, διαμορφώνει κατασταλτικά εξαρτήματα του κράτους και στέλνει στα δικαστήρια κάθε φωνή γονεϊκής αντίστασης.


Η χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμα χειρότερη για την εκπαίδευση και τη λαϊκή οικογένεια. Σε κάθε γειτονιά πρέπει οι λαϊκές επιτροπές αγώνα να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο και τη λειτουργία του. Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν παιδεία.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                                                             Γερασιμόπουλος Παύλος