ΚΚΕ : "Ισχυρό ΚΚΕ για να πάμε μπροστά"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 13:09

Εργαζόμενοι, άνεργοι, ξεκληρισμένοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα πάντα για να ενισχύσουν την πόλωση και διαμορφώνουν κυριολεκτικά μυλόπετρες στην πολιτική αντιπαράθεση, ώστε να κρύβονται οι πραγματικές θέσεις των κομμάτων αυτών. Στο πλαίσιο των ψεύτικων διλλημάτων το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Αντινομάρχης του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Γαλιατσάτος καλεί το λαό των νησιών μας «να αντισταθεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας των ΕΤΑ», καταψηφίζοντας, προφανώς, τον πρώην Υφυπουργού Τουρισμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ Πέτρο Αλιβιζάτο.
Όταν το ΚΚΕ διεκδικούσε τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των ακινήτων των ΕΤΑ και αγωνιζόταν για να γίνουν στην πράξη λαϊκή περιουσία οι παραλίες, οι ακτές και τα σπήλαια στο Νομό ακόμη και με διώξεις στελεχών του, οι οποίες εκκρεμούν μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στη θέση του κατήγορου μαζί με τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό ότι ο σημερινός υποψήφιος βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμης κ. Δρακουλόγκωνας σιώπησε, όταν έσπευδαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να «πατάξουν» τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις των εργαζόμενων στα σπήλαια, καθ΄ υπόδειξη της Δημοτικής Αρχής που στήριζε.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της Νομαρχιακής του Επιτροπής και κατήγγειλε τον κ. Αλιβιζάτο, έγκαιρα κι όχι όψιμα, για δήλωσή του που αφορούσε τα ΕΤΑ, περί «αξιοποίησης μέσω διαγωνισμού από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, επ' ωφελεία της περιοχής και του Δημοσίου». Τότε όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις δεν έβγαλαν άχνα. Τώρα, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, μετατρέπουν το ζήτημα σε κριτήριο ψήφου. Ο κ. Γαλιατσάτος κρύβει επιμελώς τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Θέση για «αξιοποίηση» - ιδιωτικοποίηση, με μοχλό τους Δήμους και με αντιστάθμισμα «ένα σταθερό ποσοστό επί των ακαθαρίστων κερδών ως ετήσιο έσοδο»!!!
Λέει δηλαδή τα ίδια με τον κ. Αλιβιζάτο. Κι οι δύο κινούνται στην τροχιά του ευρωμονόδρομου. Όχι μόνο δεν τον αμφισβητούν αλλά και διαβεβαιώνουν για την διάθεσή τους να κάνουν από κυβερνητικές θέσεις, όσα έκαναν και ως στελέχη της αυτοδιοίκησης. Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στα ψεύτικα – εκβιαστικά διλλήματα. Να κρίνει τις θέσεις και την διαδρομή των πολιτικών δυνάμεων.
Εμπρός για ισχυρό ΚΚΕ στην Βουλή και στο λαό. Για να χαλάσουμε τα σχέδια των βιομηχάνων, των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους, που θέλουν να αποδυναμώσουν, ακόμα και να απαλλαγούν από το ΚΚΕ, που τους έχει γίνει βραχνάς. Ισχυρό ΚΚΕ για πιο ισχυρό ταξικό κίνημα, στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να νικήσει ο λαός. Αυτοί που προσκυνάνε την ΕΕ και το κεφάλαιο δεν μπορούν, δεν θέλουν να βγάλουν το λαό από την κρίση. Αυτοί θα σώσουν τα μονοπώλια και την ΕΕ.