Απάντηση της ΔΗΜΑΡ Κεφαλονιάς σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Ψαριανού

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 18:01

Απάντηση της ΔΗΜΑΡ Κεφαλονιάς σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Ψαριανού

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση της Ν.Σ.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο :«Τα άθλια ψέματα και οι πολιτικές ανηθικότητες του Γ.Ψαριανού» στην οποία καλείται η Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ να δηλώσει αν συμφωνεί με όσα ο σ. Γ. Ψαρριανός είχε αναφέρει για την Α.Θεοπεφτάτου και τα αίτια της εκλογικής της επιτυχίας στην Κεφαλονιά.Θέλουμε, κατ αρχάς να παρατηρήσουμε ότι θεωρούμε μάλλον υπερβολική την αντίδραση της Σ.Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και «βιαστικές» τις ερμηνείες της στα όσα λέχθηκαν από τον σ.Ψαρριανό.Κατανοούμε, επίσης, την σκοπιμότητα της ανακοίνωσης, αλλά θεωρούμε υποχρέωσή μας να δώσουμε την απάντηση που μας ζητείται:Το αν έχουμε σε υπόληψη την κ. Θεοπεφτάτου-και ως άτομο και ως Διευθύντρια της τοπικής πολεοδομίας -οι συναγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ ,στην Κεφαλονιά, το γνωρίζουν πολύ καλά και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι επ αυτού.


Ο σ. Γ. Ψαρριανός για να διαμορφώσει άποψη για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά δεν ζήτησε την γνώμη των μελών της Ν.Ε. και δεν γνωρίζουμε την πηγή των πληροφοριών του.
Προφανώς, ή έκανε λάθος στον αριθμό των ψήφων που πήρε η κ. Θεοπεφτάτου(19.000!) ή, απλώς, το ανάφερε «εν τη ρύμη του λόγου του» για να τονίσει την μεγάλη διαφορά ψήφων ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις-πράγμα που είναι το πιθανότερο!
Η πηγή των ψήφων της κ. Θεοπεφτάτου προέρχονταν, κυρίως, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, φυσικά, δεν συνιστά μομφή.
Πιθανότατα, ο σ. Ψαρριανός εκτιμά ότι οι κ. Γ. Αρσένης και Γ. Κουρής βοήθησαν στην Κεφαλονιά επηρεάζοντας τέως ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά εμείς δεν μπορούμε ούτε να το επιβεβαιώσουμε , ούτε να μην το επιβεβαιώσουμε και, ίσως, θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος ο σ. Ψαρριανός για την πηγή των πληροφοριών του!
(Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία για την γενική στήριξη που παρέχει ο κ. Κουρής-αλλά και το «βαθύ ΠΑΣΟΚ»- στον ΣΥΡΙΖΑ!)
Εκτιμούμε ,επίσης, ότι όταν ο σ. Ψαρριανός αναφερόταν στην επαγγελματική ιδιότητα της κ. Θεοπεφτάτου ως παράγοντα της εκλογικής της επιτυχίας εννοούσε ότι η δυνατή τάξη των πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων, αλλά και οι συνάδελφοί της δημόσιοι υπάλληλοι προσχωρώντας μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλαν σημαντικά στην εκλογή της.
Αν αυτό είναι αληθές-που το βρίσκουμε πιθανότατο-συνιστά από πολιτική άποψη μια αξιοσημείωτη μετακίνηση από τον χώρο του δικομματισμού στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εν προκειμένω δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η υποψηφιότητα της κ .Θεοπεφτάτου δημιούργησε αυτή την μετακίνηση ή αν η μετακίνηση έφερε ως αποτέλεσμα την υποψηφιότητα Θεοπεφτάτου! (Ο σ. Ψαρριανός ισχυρίζεται προφανώς το δεύτερο!)
Με την ευκαιρία: Θέλουμε να ρωτήσουμε την Ν.Σ.Ε Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ και στους συντρόφους-συναγωνιστές που την αποτελούν, αν πιστεύουν ότι δεν θα πάθουμε και τίποτα σπουδαίο αν πληρώνουμε με δραχμές-όπως δήλωσε πρόσφατα η κ. Θεοπεφτάτου σε συνέντευξή της
Πάντοτε στην διάθεσή σας
Ν.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ &ΙΘΑΚΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ