Το ΚΚΕ για την κάλυψη της προεκλογικής δραστηριότητας και τα ντιμπέιτ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 11:44

Το ΚΚΕ για την κάλυψη της προεκλογικής δραστηριότητας και τα ντιμπέιτ

Το ΚΚΕ με αφορμή την πρόσκληση που δέχτηκε για την συμμετοχή του σε ντιμπέιτ από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ξεκαθαρίζει τα εξής ζητήματα:


1. Το Κόμμα μας παλεύει (διαχρονικά) για την ισότιμη προβολή των θέσεων όλων των κόμματων. Βεβαίως γνωρίζουμε την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, σε αρκετές περιπτώσεις, οι θέσεις και οι δραστηριότητες του ΚΚΕ όταν δεν διαστρεβλώνονται αγνοούνται προκλητικά. Απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) υπηρετούν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα. Αυτά των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, δηλαδή τα συμφέροντα της τάξης τους.

2. Κριτήριο ψήφου για την λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να είναι μια τηλεοπτική παρουσία και η έξυπνη ατάκα. Αλάνθαστο κριτήριο για την φιλολαϊκή ή όχι στάση των κομμάτων είναι πια τάξη εξυπηρετούν, είναι η πράξη και όχι τα λόγια. Η θέση που παίρνουν (χτες, σήμερα, αύριο) στην σύγχρονη διαχωριστική γραμμή με το λαό ή με τα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και την πλουτοκρατία.

3. Το κόμμα μας θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που του δίνεται στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για να κάνει πλατιά γνωστές τις θέσεις του. Θα συμμετέχει σε αυτήν την συζήτηση (ντιμπέιτ) με τον όρο ότι θα εξασφαλίζεται στοιχειωδώς η ισότιμη συμμετοχή όλων των κομμάτων. Το ελάχιστο γι' αυτό είναι να απευθυνθούν τα ίδια ερωτήματα σε όλους και να δοθεί ο ίδιος χρόνος.

4. Το πιο ζωντανό ντιμπέιτ το κάνουμε καθημερινά (και όχι προεκλογικά) στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς, στα μικρομάγαζα, εκεί που πραγματικά αποτυπώνονται με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που οδηγεί σε απόλυτη χρεοκοπία την λαϊκή οικογένεια.