Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 17:28

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αργοστόλι

Η υποψήφια βουλευτής επικρατείας του κόμματος Βαρβάρα Μπαλού μίλησε μετά το χαιρετισμό που απεύθυνε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Νομού Γιάννης Κουρούκλης και τόνισε στην ομιλία της τα εξής:Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να κτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και η καρδιά του που είναι το ΚΚΕ.Αυτό κρίνεται σε αυτήν την εκλογική μάχη.


Ο λαός στις συνθήκες που διαμορφώνονται σε βάρος του έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη ένα ισχυρό ΚΚΕ. Ασπίδα και όπλο στα χέρια του, δυνατό στήριγμα των αγώνων για την απόκρουση νέων μέτρων, την απόσπαση μέτρων ανακούφισης και το άνοιγμα της προοπτικής που επιτέλους ο λαός θα ζήσει όπως του αξίζει αυτός και τα παιδιά του.


Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια να αναχαιτίσουν ένα κίνημα που αναπτύσσεται, να το ευνουχίσουν να το εγκλωβίσουν σε ένα ρεύμα αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων.
Για να το πετύχουν αυτό δύο προϋποθέσεις υπάρχουν:
Ή να υποχρεώσουν το ΚΚΕ να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης προς όφελος του κεφαλαίου ή να το αποδυναμώσουν. Κανένας τίμιος, έμπειρος αγωνιστής δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει αυτή στρατηγική.
Το παιχνίδι στήνεται καλά.


Η κεντροδεξιά επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για να γιγαντώσει το διπολισμό. Υποκρίνεται ότι θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ. Ο αντικομμουνισμός της ΝΔ έχει στόχο το λαϊκό κίνημα.
Συναγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ποιος από τους δύο θα εκφράσει τη νέα κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι μια ακόμα δύναμη του Ευρωμονόδρομου
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ έχουν επιλεγεί για τη μεταμφίεση του πολιτικού σκηνικού, για τον εγκλωβισμό της ριζοσπαστικής διάθεσης για την απονεύρωση του λαϊκού κινήματος για την εκλογική συρρίκνωση του ΚΚΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.


ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ότι ο λαός περνάει δύσκολα. Ψάχνει μια ελπίδα κάπου να ακουμπήσει. Σκέφτεται ότι «δε θα είναι ίδιοι αυτοί». Προειδοποιούμε το λαό ότι είναι σάπια η σανίδα σωτηρίας.
Έχει κάθε λόγο να μας εμπιστευτεί. Όταν του λέγαμε 5 κόμματα 2 πολιτικές δικαιωθήκαμε.
Όταν λέγαμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ίδια πολιτική είχαμε δίκιο.
Όταν του λέγαμε ότι στην ΕΕ δε θα φάμε με χρυσά κουτάλια δικαιωθήκαμε.
Τώρα λέμε: «Μην εμπιστεύεσαι την αντιμνημονιακή ρητορεία και την κυβερνώσα αριστερά».
ΣΚΕΨΟΥ:


Δεν υπάρχουν κοινές λύσεις που συμφέρουν εργαζόμενο λαό και κεφάλαιο.
Δεν υπάρχει πρόοδος και ασφάλεια για το μέλλον χωρίς αντιπαράθεση και σύγκρουση με την ΕΕ, χωρίς τη δική σου συμμετοχή.


ΑΥΤΟΣ είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης
Αυτός γεννά ελλείμματα, τα χρέη και την κρίση του.
Ο λαός δε χρειάζεται το ΚΚΕ στο ρόλο ενός ακόμα υπηρέτη των μονοπωλίων χρειάζεται ως αντίβαρο στη Βουλή και στο κίνημα για να είναι ετοιμοπόλεμος στην νέα επίθεση που έρχεται στην αναμέτρηση των τάξεων.
ΨΗΦΙΣΕ - ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ.


Η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση που δίνει οριστική λύση στα βάσανα του λαού. Ναι σε αυτόν το δρόμο ανάπτυξης με το λαό στην εξουσία το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση.
Είναι στο χέρι και στην ευθύνη χιλιάδων αγωνιστών να απορριφθούν τα σχέδιά τους.


ΤΟ ΚΚΕ ΔΕ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΙΔΡΩΤΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε τίμιο και ριζοσπάστη, αγωνιστή, αριστερό, που την τελευταία στιγμή δεν μας ψήφισε, να συμπορευτεί στην κάλπη και στους αγώνες με το ΚΚΕ. Να τιμήσει την ιστορία του κόκκινου νησιού. Να αναδείξει κομμουνιστή βουλευτή στην Κεφαλονιά και στο Θιάκι.