Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 07:48

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου

Την Παρασκευή 25/5 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης αποτελούμενη από τους υποψηφίους βουλευτές Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Παναγή Δρακουλόγκωνα, το μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θεώδορο Γαλιατσάτο και το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Γ. Ματαράγκα επισκέφτηκαν το αστυνομικό τμήμα Αργοστολίου όπου είχαν συνάντηση με τη διεύθυνση και εκπροσώπους της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων.


Υπήρξε μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αστυνομική δύναμη των νησιών μας καθώς και τα γενικότερα μισθολογικά και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Τα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων, τόσο τα τοπικά όσο και τα γενικότερα –στα πλαίσια των ευρύτερων προβλημάτων που δημιουργούν για τους εργαζόμενους οι πολιτικές των μνημονίων- έχουν την αμέριστη υποστήριξή μας. Από την πλευρά μας θέσαμε πτυχές του προγράμματος μας για την αστυνομία, στην κατεύθυνση της αυθεντικής αποστολής της, που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος και η πραγματική προστασία του πολίτη.

Επίσης εκφράσαμε την ανησυχία μας για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας που παρέχει η ελληνική αστυνομία και η οποία θα οδηγήσει στην υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της και στην επιδείνωση των όρων εργασίας του προσωπικού της. Δηλαδή, έπειτα από την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση τώρα πλέον πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ασφάλειας θα έχουν μόνο όσοι το αντέχει η τσέπη τους.


Το Γραφείο Τύπου

2




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ