ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός χρειάζεται ενωμένη την Αριστερά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 07:52

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός χρειάζεται ενωμένη την Αριστερά

Σε σχέση με την τελευταία αρθρογραφία και τις τοποθετήσεις του τοπικού ΚΚΕ οι οποίες φθάνουν στο σημείο να υπαινίσσονται συνεργασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την Χ.Α. και να μιλούν για ταύτιση των δύο σε επιμέρους θέματα, απαντάμε ότι το κόμμα μας έχει αναφερθεί ευθέως στην Χ.Α. ως νεοναζιστική οργάνωση και έχει αποκαλύψει τον βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα των πολιτικών προτάσεων της.

Καθώς είμαστε η παράταξη της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς μας χωρίζει άβυσσος από το συγκεκριμένο μόρφωμα ενώ είναι γνωστό ότι πρωτοστατούμε στη δημιουργία αντιφασιστικής συνείδησης και το σχηματισμό, μέσα στην κοινωνία, ενός αντιφασιστικού, αντιμνημονιακού, δημοκρατικού μετώπου.

Οι απόψεις και οι δημοσιεύσεις άλλων συλλογικοτήτων, ομάδων ή προσώπων, δεν μας αφορούν και δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές αντιλήψεις και προτάσεις μας ως κόμμα.

Έχουμε συγκεκριμένα καταστατικά κείμενα, προγραμματικές επεξεργασίες, θέσεις, ιστορική διαδρομή, πολιτική και ιδεολογική φιλοσοφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται μέσα από τις ανακοινώσεις των εκλεγμένων οργάνων του -τοπικά και κεντρικά. Αυτά είναι γνωστά σε όλους, άρα η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και σκόπιμης σύγχυσης εξυπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες χωρίς κανένα ηθικό έρεισμα.

Την ώρα που η λαβωμένη, από τις ευρωεκλογές, συγκυβέρνηση προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να εισαγάγει ένα καινούργιο μνημόνιο το οποίο θα εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και θα κατακρεουργήσει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, η προσπάθεια δημιουργίας ενός πλαστού σκηνικού ενδοαριστερού «εμφυλίου» δεν εξυπηρετεί καθόλου τους πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση.

Είναι αναγκαίο όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης και στην ανατροπή της δικομματικής συγκυβέρνησης.

Ν.Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ