ΕΛΜΕΚΙ:«Καταγγέλλουμε την παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται από τους ιμπεριαλιστές»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 09:08

ΕΛΜΕΚΙ:«Καταγγέλλουμε την παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται από τους ιμπεριαλιστές»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την επέτειο των 67 χρόνων από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών, με επικεφαλής τη Σοβιετική Ένωση και με την καθοριστική συμβολή των αντάρτικων – επαναστατικών κινημάτων ανά τον κόσμο.

Ο ηρωικός ελληνικός λαός έδωσε ποτάμια αίματος στο αλβανικό μέτωπο ενάντια στον ιταλικό φασισμό και στη συνέχεια ενάντια στην τριπλή κατοχή από τους ιταλούς και βούλγαρους φασίστες καθώς και από τους γερμανούς ναζιστές. Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ και η ΕΠΟΝ υπήρξαν οι οργανωτές της μάχης για επιβίωση, λευτεριά, αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη. Ο λαός δε λύγισε στην τρομοκρατία του εισβολέα. Μέσα από το ρεαλισμό του δικού του αγώνα απέτρεψε την επιστράτευση για αναγκαστική εργασία στη Γερμανία, με απεργία μοναδική στο πλαίσιο της σκλαβωμένης Ευρώπης, έσωσε εκατοντάδες από την πείνα, χωρίς να περιμένει από κανένα φωτισμένο να του δώσει τη λύση από τα πάνω. Η ντόπια αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι είτε «αυτοεξορίστηκαν» είτε συνεργάστηκαν με τους καταχτητές. Οι συνεργάτες των καταχτητών χτύπησαν τον αγώνα με μανία μεγαλύτερη από εκείνη των γερμανών ναζί.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται από τους ιμπεριαλιστές. Οι αντιφασίστες και οι κομμουνιστές υβρίζονται χυδαία και δαιμονοποιούνται. Η ΕΕ των μονοπωλίων απαγορεύει τα σύμβολα και τις οργανώσεις των αντιφασιστών, διώκει τα κόμματα που πρωτοστάτησαν στον αγώνα και αποκαθιστά τη μνήμη των συνεργατών των γερμανών. Αναδεικνύει σε πηγή έμπνευσης και φρονηματισμού τους λιποτάκτες. Οι ηττημένοι του χτες επιχειρείται να μετατραπούν σε νικητές του σήμερα. Τα κομμουνιστικά κόμματα, μέσα από τις θεωρίες περί άκρων, εξισώνονται με τις φασιστικές συμμορίες και τους παρακρατικούς που δρουν υπό τη σκέπη του ίδιου του αστικού κράτους. Οι νεοναζί, μέσα από την απίστευτη υποκρισία και συμπαιγνία του κατεστημένου, προβάλλονται ως αμφισβητίες και πρακτικά πριμοδοτούνται. Ο καπιταλισμός, που γέννησε και αξιοποίησε το φασισμό στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο, κάνει το ίδιο ακριβώς σήμερα για να τρομοκρατήσει και να αναχαιτίσει τη ριζοσπαστικοποίηση των μαζών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος έγινε εξαιτίας της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με σκοπό το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Το ίδιο συνέβη χτες στην Γιουγκοσλαβία, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη. Το ίδιο επιδιώκουν να συμβεί και αύριο στη Συρία και το Ιράν, με συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που δίνουν μαθήματα δημοκρατίας. Ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο υπήρχε και υπάρχει αδιάρρηκτος δεσμός. Οι συμμορίες που ξεκίνησαν τον πόλεμο στο εσωτερικό των χωρών με πογκρόμ ενάντια στους Εβραίους και τους κομμουνιστές, πήραν αργότερα το χρίσμα του κεφαλαίου για να μπουν επικεφαλής στον πόλεμο μεταξύ των κρατών, για τα δικά του πάντα συμφέροντα. Τα αστικά κόμματα, μαζί και η σοσιαλδημοκρατία της εποχής εκείνης, έβαλαν πλάτη σε αυτό. Σήμερα η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού, η ένταση της καταστολής, το κυνήγι των μεταναστών, η βρωμιά απέναντι στην ιστορική αλήθεια, επωάζουν το αυγό του φιδιού.

Τους το λέμε καθαρά: Ό,τι έγραψε με το αίμα των λαών δε σβήνει με βρώμικο μελάνι. Η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης δεν μπορεί να μετατραπεί σε μέρα της Ευρώπης. Οι λαοί είναι αυτοί που θα βάλουν τη σφραγίδα τους ανατρέποντας τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα του πολέμου, της κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας. Όσο υπάρχει ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη προς όφελος των λαών. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούν την ιστορική αλήθεια και να τη διδάξουν στους μαθητές. Το αίμα του λαού μας, το ολόψυχο δόσιμό του στον αγώνα για λευτεριά και προκοπή, το αίμα όλων των αγωνιστών του κόσμου, να καθοδηγούν στις επικίνδυνες και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες μέρες που ζούμε τα βήματα της νέας γενιάς.

Αργοστόλι 11/05/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Τουλάτος Παύλος