Δήλωση της νεοεκλεγμένης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 22:07

Δήλωση της  νεοεκλεγμένης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Θεωρώ την εκλογή μου όχι ως «προσωπική δικαίωση», με την έννοια ότι η πολιτική δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής πολιτικής σκέψης. Γι' αυτό το λόγο θέλω εξ αρχής να δηλώσω ότι τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει χωρίς τον αδιάκοπο αγώνα του Παναγή Δρακουλόγκωνα και του Αλέξανδρου Ταφλαμπά, των τόσων νέων παιδιών, των ανθρώπων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει αν δεν πείθαμε ακόμα και με την προσωπική διαχρονική μας διαδρομή πολλούς ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Αριστερά να μας εμπιστευτούν.

Όλους αυτούς οφείλω να τους ευχαριστήσω ένα προς ένα. Θεωρώ την εκλογή μου όχι ευκαιρία, αλλά δυνατότητα για συνάντηση περισσότερων ανθρώπων και ιδεών, για την αναγέννηση της τοπικής ζωής, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και της πατρίδας ολόκληρης.

Πιστεύω ότι θα κριθούμε από το αν θα βάλουμε τη σκέψη στην πολιτική ζωή του τόπου μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, γιατί επιτέλους η Κεφαλονιά και η Ιθάκη πρέπει ν' αρχίσουν να σκέφτονται το μέλλον, που δεν ανήκει σε μας, αλλά στους νέους που περιμένουν από μας. Με τη σκέψη ότι τίποτα δεν άλλαξε με το αποτέλεσμα των εκλογών - εκτός ίσως από τηνκαταλυτική καταγραφή της λαϊκής θέλησης στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη και την Ελλάδα- αλλά πολλά πρέπει ν' αλλάξουν, σας ευχαριστώ όλους.

Αργοστόλι, 7-5-2012

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου